Hirdetmények 2020. április 29. 09:00

Árverési hirdetmény

Árverési hirdetmény
Tájékoztató a forgalomból ideiglenesen kivont, sérült Opel Astra Station Wagon (évjárat: 2005.) értékesítése tárgyában meghirdetett nyilvános árveréshez.

Az árverés időpontja és helye: Május 12., kedd 10 óra, Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár (Szent János tér 9.). Kikiáltási ár: bruttó 50 ezer forint. Az árverésen alkalmazandó minimális licitlépcső összege: 10.000 Ft.

Egyéb tudnivalók:

Az árverésen a licitálás alapja kizárólag 50.000 Ft.

Az árverés nyertese az lesz, aki a legmagasabb vételárra tesz ajánlatot.

Az árverésen az vehet részt, aki a járművet/eszközt előzetesen megtekintette és erről az árverési jegyzőkönyvben nyilatkozatot tesz.

Árverésen való részvétel feltételei:

Az árverésen licitálni jogosult, aki május 12-én, kedden 12 óráig a bruttó kikiáltási ár 10 százalékának megfelelő összeget, tehát 5 000 Ft, azaz ötezer forint óvadékot a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár (Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1.) pénztárába befizeti.

Az árverés nyertese által letett óvadékot a vételárba beszámítják vételár-előleg jogcímén. Az árverésen résztvevő többi árverező által befizetett óvadékot az adásvételi szerződés megkötését követő 5 napon belül vissza kell fizetni.

A gépjármű az árverés időpontját megelőző napon, előzetesen egyeztetett időpontban tekinthető meg.
Időpont és helyszínegyeztetés: Csányi Lászlóval a 06-76-461-429 telefonszámon vagy személyesen a könyvtárban. 

Fizetési feltételek:      

Az árverés nyertesének az árverés napján kell az adásvételi szerződést megkötni. Az ingóság teljes vételárát az adásvételi szerződés aláírása előtt kell egy összegben, készpénzben megfizetni a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár (Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1.) pénztárába.

Amennyiben az árverés nyertese a fenti időpontban nem fizeti meg az ingóság vételárát, abban az esetben az árverést meghirdető jogosult elállni az adásvételi szerződéstől és az árverésen másodikként legtöbbet ígérő részére az ingóságot értékesíteni.

Az árverésen megjelent személyeknek személyazonosságukat igazolniuk kell. Gazdasági társaság képviseletében megjelent személynek ezen kívül igazolnia kell a társaságban betöltött tisztségét vagy meghatalmazással kell rendelkeznie.

Az árverező az árverésre vigye magával személyi igazolványát vagy meghatalmazását, illetve az óvadék befizetését igazoló dokumentumot.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár fenntartja annak jogát, hogy az árverést eredménytelennek nyilvánítsa.

Kállainé Vereb Mária
igazgató

 

Kövessen minket a Facebookon is!