Sport 2020. március 10. 17:00

Magaslatokban a félegyházi kadett kosárlabdázó fiúk

Magaslatokban a félegyházi kadett kosárlabdázó fiúk
Március 9-én igazi gálamérkőzést láthattak a kosárlabdát kedvelő szurkolók a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az Országos Regionális bajnokság „A” csoportjában, azaz a kiemelt bajnokság utáni legerősebb szinten a Félegyházi Térségi Sportiskola kadett csapata a Szolnoki Kosárlabda Akadémia csapatát látta vendégül. Azokat a szolnokiakat, akik a Szolnoki Olaj sokszoros felnőtt bajnokcsapat közvetlen utánpótlását jelentik.

Március 9-én igazi gálamérkőzést láthattak a kosárlabdát kedvelő szurkolók a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az Országos Regionális Bajnokság „A” csoportjában, azaz a kiemelt bajnokság utáni legerősebb szinten a Félegyházi Térségi Sportiskola kadett csapata a Szolnoki Kosárlabda Akadémia csapatát látta vendégül. A Szolnoki Olaj sokszoros felnőtt bajnokcsapatának közvetlen utánpótlását. A félegyházi fiúk ilyen szinten versenyeznek, ez egy tudatos, következetes munka eredménye. Éveken keresztül szisztematikus munka folyik a kosárlabdaműhelyekben, aminek következtében méltó ellenfelei a félegyháziak az ország elit csapatainak – hála a támogatóknak. A hat iskolai előkészítő csapat jó alapot jelent a következő korosztályoknak. A szolnoki akadémisták február elején még az országos főtábláért küzdöttek. Magas szerkezetű csapat – köztük nem egy 185 cm feletti játékossal 14 évesen, amelynek mindegyik játékosa előtt ott lebeg a felnőtt NBI-es csapatba való bekerülés vágya. 

Az első perctől kezdve nagy sebességű játék folyt a pályán. A vendégek igyekeztek a statikusabb, magas posztokon erősebb játékosaikra építeni, míg a hazai sportiskolások a gyors befejezéseket erőltették. Ebből a párharcból a vendégek jöttek ki jobban és a negyed végére 10 pontos előnyt alakítottak ki. Ekkor azonban védekezést váltott a hazai csapat. Eredményességét mutatja, hogy innentől kezdve végig egy kiegyenlített párharc folyt a pályán, csak néhány ponttal veszítették el a következő negyedeket, az utolsót például döntetlenre hozták. Sebességben, technikai tudásban azonos szinten voltak az akadémistákkal, a második negyedtől védekezésük is magas színvonalú volt, egyedül a támadójáték akadozott többször is. A jelenlévő, nem kisszámú szurkoló vastapssal jutalmazta meg a fiúk teljesítményét.

Félegyházi TSI – Szolnoki KA/A  68 : 86
(19:29, 20:23, 18:23, 11:11)


A csapat tagjai: Kovács Bálint, Szűcs Bence, Gulyás Patrik, Kovács Bálint Ádám, Zsigó Bálint, Szabó Gábor, Csorba Botond, Szűcs Levente, Farkas Dominik, Varga Márk, Gulyás Máté. Felkészítő edzői team: Rádi Dezső, segítői Simon Zoltán és Vujadinovic Vladimir.

 

Kövessen minket a Facebookon is!