Kultúra 2020. március 11. 16:00

Kiskunfélegyházán adott koncertet Bródy János

Képgaléria
Kiskunfélegyházán adott koncertet Bródy János
Több, mint 15 év után ismét Kiskunfélegyházára látogatott Bródy János. A Ráadás című nőnapi koncertje március 6-án volt a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Az 1960-as évek új zenei formáiban megjelenő társadalmi mozgalmak máig ható következménye, hogy Bródy János a magyar kultúra egyik emblematikus alakja lett, és művészetében követhetően tükröződik az elmúlt fél évszázad történelmének minden jelentős fordulata. 1964-ben, az érettségi után került az Illés-együttesbe, ahol Szörényi Leventével számos olyan dal szerzője lett, amelyek megjelenését sokan origónak tekintik a magyar rock történetében. Az Illés repertoárjának kialakításával a szövegíró és gyakran dalszerző Bródy János a magyar rockzene ikonikus alakjává vált. A dalszövegek forradalmi újítója és a mára már legendává vált zenekar szellemi irányítója sokak számára jelentett iránytűt az akkori társadalom útvesztőiben, és személy szerint is példát mutatott az emberi jogok szabad és bátor képviseletével.
(Forrás: Wikipédia)

A művelődési központban a teltházas közönség előtt olyan örökzöld dallamok csendültek fel, mint a Sárika, a Filléres emlékeim, a Földvár felé félúton, a Mit tehetnék érted, a Micimackó, a Ha én rózsa volnék, a Miért hagytuk, hogy így legyen és a régről oly jól ismert Az utcán című dalok. Ezen kívül még számos zenei dalbetét hangzott el Bródy János 2016-ban megjelent Ráadás című albumáról is.

Természetesen a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíró művész Bródy János, teljes nagy zenekari kísérettel lépett a színpadra, ahol többek között szólógitáron közreműködött Kirschner Péter, az Európa Kiadó egykori gitárosa.

A két és félórás nagyszabású koncertet szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg a közönség, ezt követően dedikálásra és fotózásra is sor került.


Fotó: Patyi Zoltán

Kövessen minket a Facebookon is!