Helyi hírek 2020. március 18. 08:00

Körkérdés: Milyen pékárut választ?

Képgaléria
Körkérdés: Milyen pékárut választ?
Bolti és házi kenyér egyaránt kerül a félegyháziak asztalára. Elsősorban a minőség és a jó alapanyag számít a vásárlásnál. A hagyományos fehér és félbarna kenyerek mellett népszerűek a magvas és a teljes kiőrlésű pékáruk - tudtuk meg körkérdésünkben.

Németh Mihályné (78)

Csak félegyházi, helyben készült pékárut fogyasztok, ha tehetem. Kedvelem a kovászos kenyeret, amit egészségesnek tartok. Van, amikor teljes kiőrlésűt is vásárolok. Többféle kenyeret kipróbálok, nem ragaszkodom egy fajtához. Házi kenyeret nem készítek. Sütemény, túros bukta viszont kerül az asztalra. A házi általában tartósabb és jobb íze van.

 

Szemerédi József (39)

Gyártó alapján választok pékárut. Nem minden termék egyforma, valamelyik ízletesebb, valamelyik kevésbé az számomra. Kifejezetten egy márkához ragaszkodom. Szempontjaim között szerepel, hogy kellően át legyen sütve és kevés tartósítószer legyen benne. Kizárólag teljes kiőrlésű pékárut és kenyeret fogyasztok, arra ügyelve, hogy lehetőleg kevés cukrot tartalmazzon. A feleségem szokott néha kenyeret sütni, de ő is csak teljes kiőrlésű lisztből kevés cukor felhasználásával. Próbálunk egészségesebb életmód felé fordulni, ennek egyik alapja a jó kenyérválasztás. Másabb az íze a sajátnak, mint amiket a boltban árulnak. Nem mellesleg az is tudjuk ilyenkor, hogy milyen alapanyagok kerültek bele.

 

Kovács Istvánné (69)

Ritkán ugyan, de szoktam néha kenyeret sütni. A házinál nincsen jobb. A magvas kenyeret szeretem elsősorban. Azt készítem el, ha szánok rá elég időt. A jó kenyérhez jó lisztre van szükség. Minőségi alapanyagokat és odafigyelést igényel. Emellett a boltban általában félbarnát és kovászost vásárolok.

 

László Ibolya (46)

Szív és lélek, illetve megfelelő odafigyelés és szakértelem kell egy jó pékáru elkészítéséhez. A gyermekem péknek tanul. A családban nagyon szeretjük a kenyeret, alapvető ételnek tartjuk. Emellett kiflit és zsömlét is fogyasztunk. Nem ragaszkodunk egy márkához és egy kenyérféléhez sem. Ízletes és puha legyen, csak ez számít.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!