Helyi hírek 2020. március 13. 12:00

Egészségügyi tanácsok a Betűbölcsiben

Képgaléria
Egészségügyi tanácsok a Betűbölcsiben
Minden korosztályra kiterjedő egészségügyi tanácsokkal látta el a résztvevőket Tarnóczki Sándorné Tünde védőnő, a március 10-én tartott Betűbölcsiben.

Egyebek mellett szó esett a hányás-hasmenés tünetekkel járó megbetegedésekről, amivel kapcsolatban azt ajánlotta a szakember, hogy próbáljunk minél kímélőbb étrendet betartani, amelynek kiegészítője a gyakori ivás. A legkisebbek nagyon könnyen kiszáradnak, ezért ha nem is szívesen esznek, igyekezzünk a folyadékbevitelt emelni. A szoptatott babákat kínáljuk többször, mivel az anyatej kiváló immunerősítő szerepet tölt be és a folyadékveszteség is pótolható.

– A tél elmúltával megemelkedtek a lázas állapottal járó betegségek, amelyeket nem kell egyből lázcsillapítóval kezelni. A jelenlegi lázcsillapítási protokoll azt írja elő, hogy mindenképpen nézzük a beteg általános állapotát és ne a hőmérséklet alapján döntsünk a gyógyszeres lázcsillapítás mellett. Természetesen, egy újszülött csecsemő lázas megbetegedése esetén mindenképpen kérjük ki a háziorvos véleményét és igyekezzünk a megnövekedett folyadékigényt szoptatással, vagy itatással kielégíteni – tudtuk meg Tarnóczkiné Tündétől.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!