Kultúra 2020. március 18. 10:00

Fehérváron járt a Zenebarátok Kórusa

Képgaléria
Fehérváron járt a Zenebarátok Kórusa
Székesfehérvárra utazott a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa az Alba Regia Vegyeskar meghívására, március 14-én. A fehérvári kórus az elmúlt ősszel járt Félegyházán, ahol a sikeres koncert utáni vacsorán már tervezték a visszahívás lehetőségét, ami most teljesült.

A szép tavaszi szombat koradélután érkező félegyházi kórust Kneifel Imre karnagy és Hegedűs Andrea elnök, az Alba Regia Vegyeskar vezetői nagy szeretettel fogadták. Idegenvezetővel városnézést szerveztek nekünk, így dióhéjban sikerült megismerkednünk a patinás város dicső múltjával, történelmével, kulturális értékeivel. A belvárosi séta végén a polgármesteri hivatal dísztermébe kísértek, ahol Deák Lajosné önkormányzati képviselő fogadott minket a városvezetés nevében. Sok érdekes információval gazdagodtunk általa, és megtekintettük a Szent Korona másolatát. Végül mindannyiunknak kis ajándékkal kedveskedtek.

Ezután a Szent István Művelődési Házban rövid próba után kezdődött az esti hangverseny. Vidám, tavaszváró koncertet láthatott a publikum a két kórus előadásában külön-külön és együtt is. A szépszámú lelkes közönség vastapssal jutalmazta a kórusok hangulatos műsorát, amely őket is bevonva reneszánsz táncházzal fejeződött be. Ezt követően a kiadós svédasztalos vacsora, közös kóruséneklés és kölcsönös jándék pecsételte meg a legfrissebb kórusbarátságot.    

Hálás köszönetünk, Székesfehérvár, Alba Regia!

 

Kövessen minket a Facebookon is!