Egészségügy 2020. március 17. 10:00

Új szabályok a megyei kórházban

Új szabályok a megyei kórházban
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Koronavírus Operatív Testülete március 16-ától visszavonásig az alábbi intézkedéseket léptette életbe.

A fekvőbeteg-ellátásban az elektív, azaz a tervezett ellátásokat, műtéteket szüneteltetik. Az intézmény a fekvőbeteg-osztályokon csak kizárólag sürgősségi betegeket lát el (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében)
Az intézmény egyes osztályait azonnali hatállyal kiürítik.

A járóbeteg-szakrendeléseket a Rendelőintézetben március 17-étől korlátozzák. Bizonyos szakrendelések átmenetileg megszűnnek, egyes szakrendeléseken pedig csak telefonos konzultációra lesz lehetőség. A mellékelt linken megtalálják az egyes szakrendelésekre vonatkozó információkat.


https://www.kmk.hu/koronavirus-informaciok/1553-lakossagi-tajekoztatas-a-bacs-kiskun-megyei-oktatokorhaz-koronavirus-operativ-testueletenek-2020-03-16-i-intezkedesei

A Rendelőintézetbe való bejutás rendje változik:
Minden belépő szigorú ellenőrzésen és Triázs-folyamaton megy át, mely megszűri jogosultságát és esetlegesen fennálló fertőző betegségeit.

A Bőrgondozó Intézet március 16-átől bezárt!
A bőrgyógyászat rendelését csökkentve, a sürgősségi esetek ellátását a Rendelőintézeten belül folytatja. A Bőrgondozó Intézet ezentúl a Sürgősségi Betegellátó Osztály fertőzésgyanús betegeinek elkülönítésére szolgál. Így tehát aki magas lázzal, felsőlégúti tünetekkel fordul az intézménybe, kérik, hogy közvetlenül a Bőrgondozó Intézet épületébe menjen!

Az Onkológiai Központ gondozó elsősorban telefonon tartja a kapcsolatot a betegekkel. Kúraszerű ellátás a kijelölt kórtermekben az előírt 2 méteres védőtávolság betartása mellett megoldott.

A betegdokumentáció igénylése kizárólag elektronikus úton történhet a betegdokumentació@kmk.hu.

A Központi Klinikai Laboratórium vérvételi helyisége csak sürgős laborkéréseket fogad, vegyék igénybe Kecskemét egyéb vérvételi pontjait.
(a gyermekvérvétel szintén csak sürgős esetben működik)

A fizioterápiás kezelések igénybevételére egyelőre nincs lehetőség.

A Mammográfia átmenetileg szünetel.

A labor mellett, többek között az izotóp labor, CT, MR, PET CT, Dexa, Ultrahang, Citológia szintén kizárólag sürgősségi vizsgálatokat végez.

Az Endoszkópos Centrumban a sürgős szűrések és vizsgálatok folytatódnak.

A Gyermekszakrendelések szintén csak sürgős eseteket látnak el, működésük csökkentett óraszámú.

A sürgősségi betegellátás (SBO), a sürgősségi traumatológiai ellátás, a DSA labor, egyéb sürgősségi ügyelet (pl. nőgyógyászat-szülészet) változatlanul működik.

Jelenleg is zajlik annak megszervezése, hogy a kórház felkészüljön a fertőzött betegek és dolgozók megfelelő elkülönítésére és ellátására.

Dr. Svébis Mihály
főigazgató
Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus