Egészségügy 2020. március 20. 16:00

Új szabályok a félegyházi kórházban

Új szabályok a félegyházi kórházban
Jelentős változásokat vezetett be a járványügyi helyzet miatt a félegyházi városi kórház, amelyek visszavonásig érvényesek.

Jelentősen korlátozták a járóbeteg-szakellátás betegforgalmát. 

A járóbeteg-szakellátás dolgozói minden, előjegyzéssel már rendelkező beteget felhívnak, amennyiben rendelkeznek telefonszámmal. A telefonos konzultáció alapján eldöntik a további teendőket. Kérik, hogy vegyék fel a telefont! A kijelzőn megjelenő szám véletlenszerű mobil szám lesz, vissza nem hívható!

A sürgősségi ellátás zavartalanul folyik, viszont minden más esetben a megadott telefonszámokon hívják fel a rendeléseket, ahol az orvosokkal konzultálva eldöntik a további teendőket. Kérik, ne hagyja el otthonát, csak sürgős esetben! Probléma esetén telefonáljon!

A fekvőbeteg-ellátás területén is jelentős korlátozásokat léptettek életbe.

- Nem fogad beteget az egynapos sebészet.

- A rehabilitációs ellátás az alábbi három sürgősségi területre korlátozódik: stroke-on átesett betegek, traumás műtött betegek, kardiológiai sürgösségi ellátás utáni betegek. Fizioterápiás kezelések igénybevételére egyelőre nincs lehetőség.    

Az intézménybe csak a járóbeteg-ellátás főbejáratánál lehet belépni, ahol egy szűrő és információs asztalt helyeztek el. Minden beteget és hozzátartozót kikérdeznek és ellenőrizzük a belépésre jogosító papírokat. Itt minden esetben kézfertőtlenítés is történik. Az épületbe a rendelésekre csak korlátozott számú beteget engednek be, a többiektől azt kérik, hogy az épület előtt, egymástól a másfél méter távolságot megtartva várakozzanak.

A súlyos, életveszélyes állapotú betegek látogatására továbbra is csak főigazgató-helyettesi engedéllyel van lehetőség. Írásbeli engedély telefonon, illetve e-mailben igényelhető. A látogatási engedély mellé ki kell tölteni egy nyilatkozatot is az engedély birtokosának.        

Telefonszám: 76-801-679/6159-es mellék

E-mail: 
[email protected]

A látogatási tilalom alatt a csomagbeküldést az alábbiak szerint biztosítják:

Minden nap 7 és 17 óra között lehetőséget van a főbejárat portájánál a csomagok leadására. Ezekben csak tartós élelmiszer, ruha, tisztálkodási felszerelés és cigaretta lehet.

A csomagban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállalnak.

A csomagra a beteg neve, osztály neve, kórterem száma legyen feltüntetve.

A csomagokat naponta három alkalommal, 8, 12 és 18 órakor juttatják el az osztályokra. Az osztályokról a betegek ezen időpontban juttathatnak haza csomagot, amit a hozzátartozók a portaszolgálattól vehetnek át.

A csomagon fel kell tüntetni az átvételre jogosult hozzátartozó és a küldő beteg nevét.


A megváltozott rendelési idők itt érhetők el.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus