Helyi hírek 2020. március 22. 14:00 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Nagyböjt negyedik vasárnapja – 2020. március 22.

1. Sajnálattal jelezzük, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a koronavírus-járvány miatt elrendelte, hogy március 22-étől a templomokban nem lehet nyilvánosan szentmisét és szertartásokat tartani. Ezért március 22-étől naponta reggel 7 órakor zárt ajtók mögött tartunk szentmisét, hiszen minden papnak feladata, hogy naponta szentmisét tartson. Ebben az időpontban az aznapra felvett szentmise-szándékokat elvégezzük, így lesz lehetőség az imádságba bekapcsolódni. Aki szeretnék, hogy az előjegyzett szentmise-szándékot egy későbbi időpontban végezzük el, azok előtte menjenek be a plébániára egyeztetni.

2. Több TV csatorna és rádióadó közvetít szentmisét. Ezeknek rendje a www.magyarkurir.hu katolikus honlapon olvasható. Mivel szentáldozásra most nincs lehetőség, ezért kérjük a híveket, hogy éljenek a lelkiáldozás lehetőségével.

3. A katolikus újságok sem jelennek meg nyomtatott formában, viszont az interneten elérhető az Új Ember és a Keresztény Élet újság.

4. Március 25-én nem lesz lehetőség arra, hogy közösen imádkozzuk az 1000 Üdvözlégy Mária imádságot. Kérünk mindenkit, hogy szerdán, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén valamennyi imádságot ajánlja fel. Bízunk benne, hogy bár távol egymástól, de tudunk együtt imádkozni.

5. A vészhelyzeti rendelkezés visszavonásáig semmiféle templomi szertartást, keresztelőt, litániát, keresztúti ájtatosságot, stb. nincs lehetőségünk elvégezni.

6. A temetési szertartásokat továbbra is a temetést végző szolgáltatóval egyezetett időpontban elvégezzük.

7. Az iskolákban távoktatás van. A hittanórák is ebbe a rendbe illeszkednek. A hittanosok az iskolák által megaadott elektronikus elérhetőségen keresztül kapják meg a heti feladatokat. Kérjük a családokat, kísérjék figyelemmel gyermekeik tanulását. Ugyanakkor kérjük a családokat, hogy gyermekeikkel együtt vegyenek részt a szentmise-közvetítéseken.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus