Egészségügy 2020. március 24. 08:00

A félegyházi „Tündéri doktornéni” sikere

Képgaléria
A félegyházi „Tündéri doktornéni” sikere
Harmadik alkalommal díjazza az egyik internetes portál a leginspirálóbb nőket azzal a céllal, hogy olyan személyeket állítson reflektorfénybe, akik munkásságukkal, hivatásukkal elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak. Idén a zsűri és az internetes szavazatok alapján a kiskunfélegyházi származású Horváthné dr. Tajti Zsanett érdemelte ki a Leginspirálóbb hétköznapi hős díjat. A kezeltjei, a szülők és ismerősei „Tündéri doktornéninek” szólítják. Zsanett életét és munkáját, a városhoz kötődését így összegezte lapunknak.

– Kiskunfélegyházi születésű vagyok, ott jártam általános iskolába és gimnáziumba is, rengeteg kedves emlék köt a városhoz. Talán senkinek nem jelentett meglepetést a pályaválasztásom, tényleg kisgyermek korom óta erre készültem, gyermekorvos szerettem volna lenni, és ebben minden támogatást megkaptam a szüleimtől. A hajdani kiskunfélegyházi kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa is nagy hatással volt rám, ugyanis dr. Fehérvári István volt az, aki engem is kezelt vakbélműtétem után a gyermekosztályon. Büszke vagyok rá, hogy majdnem 20 évvel később kollégaként dolgozhattunk még együtt az osztályon, szegedi rezidensként besegítettem az ügyeleti sorba. Sőt, én ügyeltem a gyermekosztály bezárása előtti utolsó éjszakán is, én láttam el az utolsó fekvő gyermekbeteget. 

A mai napig szeretettel járunk haza, a családom egy részével szoros kapcsolatot ápolunk, fontosnak tartom, hogy a kisfiam tisztában legyen a „gyökereivel” és nagy családban nőjön fel. Ugyan a barátok többsége már az ország, sőt azt is mondhatom, hogy a világ különböző tájain vannak, de Soós Niki gimnáziumi barátnőmmel még mindig szinte napi kapcsolatban vagyok. Neki köszönhetem annak a Facebook-csoportnak (Tündéri doktornéni – online gyermekorvosi rendelő Dr. Tajti Zsanettel) az ötletét, ami később mintegy 20 ezer főre duzzadt és ebből nőtte ki magát a weblapom is (
www.tunderidoktorneni.hu). Niki keresztelt el „Tündéri doktornéninek”. Ezen keresztül ismertek meg az országból sokan, és talán a gyermekintenzíves munkám mellett ennek köszönhetem leginkább a FemCafe Inspiráló nők – Hétköznapi Hős jelölést és a díjat is.

Hatalmas megtiszteltetés inspiráló hétköznapi hősnek lenni, ennek megfelelően kollégáimmal együtt a továbbiakban is igyekszem mindent megtenni a gyermekek gyógyítása, egészsége és támogatása érdekében.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!