Kultúra 2020. március 24. 14:00

Könyvtársarok – Otthoni tanulást, kikapcsolódást segítő hasznos oldalak

Könyvtársarok – Otthoni tanulást, kikapcsolódást segítő hasznos oldalak
Március 14-e óta a koronavírussal kapcsolatos országos és helyi intézkedések következtében a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szünetelteti a személyesen igénybe vehető szolgáltatásait. Az olvasók a kikölcsönzött dokumentumokat a http://www.psvk.hu/katalogus weboldalon, vagy hétköznap 8 és 16 óra között a 76/461-429-es telefonszámon hosszabbíthatják meg. A könyveket visszajuttathatják a 24 órán át működő könyvbedobó rendszerbe. A szolgáltatások felfüggesztésének idejére késedelmi díjat nem számolnak fel.

Amíg a könyvtár újra ki nem nyit, az otthoni tanulást, kikapcsolódást segítő oldalakat ajánlunk olvasóink figyelmébe.




A Magyar Elektronikus Könyvtár (http://www.mek.oszk.hu) gyűjteményében jelentős számú általános és középiskolai kötelező olvasmány nem csupán olvasható, hanem hangoskönyv formájában meg is hallgatható.




A Digitális Tankönyvtár (https://dtk.tankonyvtar.hu) portálon tudományos és felsőoktatási tananyag érhető el ingyenesen, többek között agrár-, bölcsészet-, gazdaság-, jog-, orvos-, sport-, társadalom- és természettudomány témákban.



Az Arcanum Adatbázis Kiadó március 16-ától kezdődően egy hónapra nyilvánossá tette Magyarország legnagyobb, jelenleg mintegy 27 millió oldalt tartalmazó adatbázisát, az Arcanum Digitális Tudománytárat (https://www.arcanum.hu/hu/adt), ahol lexikonok, tematikus könyvgyűjtemények, tudományos folyóiratok és napilapok legjava tekinthető meg, közöttük több Kiskunfélegyházához köthető újság is.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus