Gazdaság 2020. március 26. 08:00

Folyamatos az élelmiszer-ellátás Félegyházán

Folyamatos az élelmiszer-ellátás Félegyházán
Folyamatos az élelmiszer-ellátás a kiskunfélegyházi kereskedelmi egységekben, ami nagyon sok ember összehangolt munkájának köszönhető. A tulajdonosok és cégvezetők szerint ez így marad a közeljövőben is. Élelmiszer felhalmozásra semmi szükség.

– Mostanra lecsengett a vevők fokozott érdeklődése. Az elmúlt napokban azt tapasztaltuk a boltokban, hogy a fogyasztók vásárlási szokásai visszatértek a bormál mederbe: vásárolgatnak, de messze nem olyan mértékben, mint azt megelőzően. Álltuk a vevők rohamát, gyakorlatilag minden árucikkből megfelelő választékot tudtunk kínálni – mondta el dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója, hozzátéve: kenyérből és egyéb élelmiszerekből is folyamatos lesz az ellátás, szükségtelen felhalmozni.



– Mindenképpen hangsúlyoznom kell, hogy a boltjainkban jelenleg is nagy választékban kapható tőkehús, baromfihús, különböző felvágottak… Ezek zömében Magyarországon előállított termékek. Az Integrál Zrt. Baromfifeldolgozó Üzeme jelenleg is dolgozik, hízott kacsát és hízott libát vágunk. Nekünk fent is kell tartani a termelésünket, hiszen ellátási felelősséggel is tartozunk. Én arra bíztatom a vevőket, hogy ezeket az egészséges takarmánnyal előállított, nagyon jó minőségű termékeket is vásárolják!



Dr. Horváth Sándortól megtudtuk azt is, hogy a vevők kellő komolysággal és jó hozzáállással fogadják a járványügyi helyzetből adódó szigorított körülményeket a félegyházi boltokban, és többségük igyekszik betartani a járványügyi előírásokat. Néhány fontos dologra azonban e helyütt is felhívja a figyelmet. Elsősorban fontos a védőtávolság betartása, lehetőleg 1-2 méterre álljunk meg egymástól! A kihelyezett áruk, a kenyér, a gyümölcsök, zöldségek érintése egyébként máskor sem elegáns, jelen helyzetben pedig végképp kerülendő.



Az elnök-vezérigazgató szerint kereskedőik megfeszített munkával tettek eleget a fokozott vásárlói elvárásoknak az elmúlt hetekben, és jelenleg is ott állnak az üzletekben. Ezért ezúton is köszönetét fejezi ki, és bízik abban, hogy ki fognak tartani míg a körülmények pozitív irányba változnak. Ugyanez igaz a baromfifeldolgozó üzem munkatársaira is, ahol szintén kemény munka folyik minden nap.

– Úgy gondolom, hogy a városvezetés és a kormány is meghozta azokat az intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy lépésről-lépésre kilábaljunk ebből a nehéz helyzetből, és ebben Kiskunfélegyháza város polgárai is partnerek.  A magam részéről remélem, hogy pár hónap múlva – levonva a tanulságokat – már csak egy rossz emlék lesz az egész.



Bajzák-Csikós Ágnes, a Torony ABC tulajdonosa elmondta, hogy jelen pillanatban hiánycikknek számít a liszt és az élesztő, de véleménye szerint egy héten belül ez a probléma is megoldódik. Az ellátás folyamatos, nincs ok aggodalomra. Jelenleg hat fővel dolgoznak, ebből két fő a kiszállításban vesz részt, amit a jelenlegi helyzet hívott életre. A szükséges áruk listáját facebook oldalukon, vagy telefonon fogadják, majd a rendelést díjmentesen házhoz szállítják. Az üzletbe pedig – ahol nagyon szigorú higiéniai előírásokat és elvárásokat tartanak szem előtt – ötnél több ember nem tartózkodhat. Ezúton is felhívja a félegyháziak figyelmét arra, hogy a következő hetekben ne tekintsék családi programnak a bevásárlást, inkább csak egy ember menjen, és csak akkor, ha nagyon muszáj.

Palásti Tibor és Kerekes Péter, a Kapualj ABC tulajdonosai is azt erősítették meg lapunknak, hogy nincs ok aggodalomra az élelmiszerellátás tekintetében. A beszállítás fennakadásmentes és folyamatos. Az élesztő probléma országosan ismert. Náluk nincs vásárlási limit, és a kezdeti roham véleménye szerint is lecsengeni látszik. A helyzetre való tekintettel két héten belül tervezik a kiszállítás bevezetését. További információkat közösségi oldalukon találnak az érdeklődők.

A Dózsa György utcai Házi Húsbolt munkatársa megkeresésünkre megerősítette, hogy nem látja semmi akadályát a folyamatos húsellátásnak. Nyitva tartásuk változatlan és folyamatos.

Zakar Anita


Fotó: A Torony ABC kereskedő csapata
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus