Kultúra 2020. március 25. 09:00 Forrás: Petőfilive

Európa 2020 – a remény himnusza

A Vén Európa újragondolásaként az összefogás jegyében született dal, most aktuálisabb üzenettel, mint valaha.

"Ezért kérlek, mentsük meg őt, a vén Európát, a megtört nőt”. Az átírt sorok talán még soha nem voltak aktuálisabbak. A remény himnusza üzenetének gondolatiságában jelent meg a két fiatal énekes-előadóművész, Nagy Szilárd és Ragány Misa videóklipje, amellyel a kontinensünket sújtó vírusjárványra reagálnak. A klipben feltűnik maga Varga Miklós is, aki elárulta: szívesen támogatta az ifjú énekeseket leghíresebb dalának megújításában.

– Súlyos kihívások előtt áll kontinensünk és hazánk is. A felmerülő sorskérdésekre igyekszik választ találni a mű, ami üzenetet fogalmaz meg minden egyes embernek: a felelős magatartást és az összefogás szükségességét kívánja hangsúlyozni ebben a nehéz helyzetben is – mondta Nagy Szilárd.

– A dal felfrissült, de mégis fennkölt hangzásvilágában nagyon mély üzenetek érintik meg a nézőt-hallgatót. Emellett igyekszik csillapítani a bennünk rejlő félelmeket, hittel és jóakarattal pedig bíztat mindannyiunkat. Soraiból mindvégig kicseng a reménykedés és a szép jövő képe – Ragány Misa.

– Szilárdot ismerem, mint érzékeny művészt, mint komoly üzletembert és ifjú családapát. Tudtam, hogy jó kezekbe adom ezt a számomra oly fontos dalt. Ebben a kritikus helyzetben hitelesen és új tartalommal frissítették meg a dalt. Büszke vagyok az alkotásukra és kívánom, hogy valóban a remény himnusza legyen az Európa 2020 – tette hozzá Varga Miklós.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus