Egészségügy 2020. március 27. 14:00

Nem fogadnak új ellátottat és látogatókat sem a félegyházi szociális otthonok

Nem fogadnak új ellátottat és látogatókat sem a félegyházi szociális otthonok
Nem vesznek fel új ellátottakat a félegyházi Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézménybe. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pedig látogatási tilalmat és ezzel egyidejűleg az Országos Tisztifőorvos intézmény-elhagyási tilalmat rendelt el. Az intézkedések célja az ellátottak védelme és megóvása a járványveszélytől.

Az intézmény elhagyása kizárólag indokolt esetben (szükséges egészségügyi vizsgálat elvégzése, közeli hozzátartozó elhalálozása), az intézményvezető külön engedélyével lehetséges. A félegyházi otthonokban a hozzátartozóknak biztosítják a telefonos kapcsolattartást. Különös figyelmet fordítanak arra, hogy az ellátottak és a dolgozók betartsák a higiénés előírásokat. A dolgozóknak, bizonyos munkakörökben, a munkavégzés során eddig is kötelező volt a védőeszközök használata (szájmaszk, gumikesztyű, védőruha), ezt most kiterjesztették minden dolgozóra. Rájuk különösen nagy felelősség hárul, hogy munkaidőn túl is gondoskodjanak saját és családjuk védelméről, hogy a fertőzéstől védjék az ellátottakat, zavartalanul biztosítani tudják az intézményi működést.

Az ellátottaknál megszüntették a csoportos foglalkoztatást, és nagy hangsúlyt fektetnek az egyéni megbeszélésekre, jó idő esetén az intézmény kertjében is lehetőség van sétára, beszélgetésekre, ami csökkenti a bezártság érzését, de a hozzátartozók jelenlétét nem tudják pótolni – tájékoztatta Gálig Erzsébet intézményvezető a Félegyházi Közlönyt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus