Egészségügy 2020. március 30. 12:00

A segítők mi vagyunk!

A segítők mi vagyunk!
Vitaminokat adományozott a városi idősotthonok lakóinak a BENU Gyógyszertár.

150 doboz vitamint adományozott a félegyházi egészségközpont épületében működő BENU Gyógyszertár a város szociális otthonaiban élő időseknek. A csomagot – amelyben az immunrendszer erősítésében segítő 1000 mg-os C-vitamin pezsgőtabletták, multivitaminok és D-vitamin van – március 27-én, pénteken adta át dr. Kurucz Dóra gyógyszertár vezető Gálig Erzsébetnek, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetőjének. Az adományozó elmondta: ily módon szeretnék segíteni a város intézményeiben élő veszélyeztetett korosztályt szervezetük megerősítésében és az eredményes megelőzésben.

– A jelen helyzetben fokozott a gyógyszertárakban dolgozók felelőssége abban, hogy szakszerű tanáccsal és megfelelő vitaminkészítmények kínálatával segítsük a lakosságot. Többek között abban, hogy miként erősíthetik ellenállóképességüket most, amikor szervezetünk vitamin tartalékai egyébként is kifogyóban vannak – mondta el a gyógyszertárvezető. Hozzátette azt is, hogy az elmúlt hetekben nehéz volt a beszerzés a patikáknak, számos hiánycikk jelent meg a piacon, amelyek pótlása még mindig nem zökkenőmentes. Az egészségközpontban működő BENU Gyógyszertár azonban széles választékkal és nagy készlettel rendelkezik, és mindent megtesz azért, hogy az elsők között szerezzék be a létfontosságú gyógyszereket, vitaminokat. Úgy remélik, hogy mostani akciójukkal felhívják a figyelmet az immunrendszer erősítésének fontosságára is, másokat pedig arra buzdítanak, hogy ha tehetik, segítsék a városban élő időseket, a bentlakásos intézményekben élőket megfelelő készítmények felajánlásával.

Dr. Kurucz Dórát arról is megkérdeztük, hogy milyen vitaminok szedését javasolja most. A babáknak és kisgyermekeknek jó megoldásnak tartja a C-vitamin cseppet, a felnőtteknek pedig minimum 1000 mg retard, azaz fokozatosan felszívódó készítményt ajánl, de napi 1500 mg-ra is bátran felemelhetjük a C-vitamin fogyasztást a jelenlegi helyzetben. A szülők figyelmét arra is felhívja, hogy a C-vitamin mellett a D-vitamin pótlásról se feledkezzünk, amit megtehetnek csepp vagy valamilyen multivitamin készítmény használatával. Továbbá a felnőtteknek napi 2000 NE D-vitamint javasol. A márkák közötti eligazodásban és a pontos dózis megállapításában bátran kérjenek segítséget a gyógyszertár dolgozóitól!

A szakember szerint immunrendszerünk erősítéséhez rendkívül fontos emellett a mozgás és a vízfogyasztás is. Legalább 2-3 liter vizet igyunk meg naponta! Aki pedig bármilyen betegségre utaló jeleket tapasztal magán, az hagyja abba a multivitamin és egyéb készítmények szedését, valamint a testmozgást is, és kizárólag C-vitamint fogyasszon. Így a kézmosás mellett ezzel teheti a legtöbbet azért, hogy szervezete a kórokozók elleni küzdelemben sikeresen vegye fel a harcot.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus