Helyi hírek 2014. szeptember 9. 12:30

Havi ezer orvos-beteg találkozás a fül-orr-gégészeten

Képgaléria
Havi ezer orvos-beteg találkozás a fül-orr-gégészeten
Évente mintegy 12 ezerre tehető az orvos-beteg találkozások száma a félegyházi kórház fül-orr-gégészeti járóbeteg szakrendelésén. Szeptember elejéig idén 8 ezer esetszám fölött tartanak – tudtuk meg dr. Bense Katalintól, aki 30 éve dolgozik az intézményben, jó ideje az egyetlen für-orr-gégész szakorvosként.



- 30 éve a kórház fül-orr-gégészeti osztályán kezdtem a pályámat, annak megszűnése óta a rendelőben folytatom orvosi tevékenységemet - mondta el Bense doktornő.




A rendkívül nagy betegforgalmú szakrendelésen mintegy 30 százalék a gyermek páciensek aránya. Ők főleg hurutos megbetegedések és azok szövődményei miatt fordulnak orvoshoz, míg a felnőttek között a szédülés, hallásromlás, fülzúgás, orrvérzés, gégészeti panaszok, arcidegbénulás a leggyakoribb kórkép. A betegek beutaló nélkül kereshetik fel a szakrendelést, de – hasonlóan a többi járóbeteg szakrendeléshez – előjegyzés szükséges. Ez alól a sürgős, akut eseteket jelentenek kivételt, így például a vérzés, nehézlégzés, vagy a fülfájós, lázas gyerek. Időpontot a kórházi diszpécserektől, a 76/… telefonszámon lehet kérni.

A nagy betegforgalom zökkenőmentes bonyolítását két asszisztensnő és a rendelő kiváló felszereltsége segíti -  mondja a doktornő. Ugyanakkor - teszi hozzá - számítanak a betegek türelmére és megértésére is. További kérésük, hogy a rendelésre hozzák magukkal a korábbi dokumentációt, valamint a TAJ kártyát.

A fül-orr-gégészeti járóbeteg szakrendeléssel párhuzamosan, azzal megegyező rendelési időben (minden hétköznap 7 órától) audiológiai rendelés is a félegyházi betegek rendelkezésére áll szakasszisztensi ellátással, és hetente egy alkalommal van hallókészülék rendelés. Amennyiben pedig műtét, vagy speciális diagnosztika eljárás válik szükségessé, a kecskeméti megyei kórházba irányítják a beteget.

T.T.
 

Kövessen minket a Facebookon is!