Kultúra 2020. április 2. 08:00

Zárva tartás alatt is dolgoznak a könyvtárban

Képgaléria
Zárva tartás alatt is dolgoznak a könyvtárban
Minden könyvtáros azon dolgozik, hogy a raktári állományt átválogassa, a zsúfolt polcokat lazítsa, rendezze. Az alagsori raktárban több ezer könyvet vonnak ki elavult, rossz állapotuk miatt az állományból. A munkatársak az önkormányzat felhívására védőmaszkokat varrnak azzal a céllal, hogy segíteni tudják a város lakóit. E munkákat elsősorban a nem szakmai területen dolgozók végzik nagy lelkesedéssel, de szívesen bekapcsolódnak a könyvtárosok is.

A dolgozók munkaterületenként rendezik a gyűjteményeket. A helytörténeti gyűjteményben folytatódik a Petőfi Népe és a Félegyházi Közlöny azon cikkeinek analitikus feltárása és rögzítése az adatbázisban, amelyek városunkkal és a térségünkkel foglalkoznak.

A rendezvények dokumentálása krónika vezetésével történik. Dokumentálják a könyvtár, a Gyermekbirodalom és kiállítások történetét fotókkal, meghívók és újságokban megjelent cikkek rögzítésével. A gazdasági területen dolgozó kollégák a lezárult EFOP-pályázattal kapcsolatos munkákat végzik. A könyvállomány gyarapítása sem szünetel, bíznak benne, hogy mire nyithat a könyvtár, nagyon sok új könyvvel, DVD-vel, CD-vel, és diafilmmel találkozhatnak látogatóik.

Kérik az olvasókat, hogy írják meg a könyvtár e-mail címére (
[email protected]), hogy milyen új könyvet szeretnének kikölcsönözni a nyitás után. A lejárt kölcsönzési határidőt az intézmény honlapján, vagy telefonon lehet meghosszabbítani, de a könyvbedobó rendszer továbbra is működik.

A Minősített Könyvtár Kitüntető Cím továbbra is kötelezi az intézményt az igényes szakmai munka végzésére. Projekt- és munkacsoportok rendszeresen üléseznek, s elemzik az elvégzett munkát. Előkészítettek azon félegyháziak számára egy kérdőívet, akik nem tagjai könyvtárnak, amelyben megkérdezik, hogy szívesen látogatnának-e el a városi bibliotékába. Teszik ezt annak reményében, hogy lesznek ebben az évben még nagyobb közösségi rendezvények, ahol megszólíthatják leendő olvasóikat – tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Kállainé Vereb Mária igazgató.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus