Helyi hírek 2020. április 7. 12:00

Változik az óvodai beiratkozások rendje

Változik az óvodai beiratkozások rendje
Az emberi erőforrások minisztere – a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel – a 7/2020. (III.25.) EMMI határozata alapján a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

A 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozás rendje az alábbiak szerint történik:

1. Ha a szülő nem a lakóhely szerint kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor erre irányuló szándékát április 17-éig kell az általa választott óvoda vezetőjének eljuttatni elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen. A szándéknyilatkozatban meg kell jelölni a kötelező felvételt biztosító óvoda nevét és címét is.

A szándéknyilatkozatokat az alábbi e-mail címre kell megküldeni:


[email protected]

[email protected]

[email protected]  
  

2. A körzettel nem rendelkező óvodák a beiratkozást április 20-áig tartják úgy, hogy az óvoda vezetőjéhez beérkező szülői szándéknyilatkozatok alapján – a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel – az óvoda tájékoztatja a szülőt a részére rendelkezésre álló beiratkozási időpontról. Az óvodába való felvételéről április 20-áig dönt az óvoda vezetője, amelyről értesíti a szülőt.

3. A kötelező felvételt biztosító óvodák április 21-éig hivatalból felveszik a körzetbe tartozó azon gyermekeket, akik április 20-áig nem kértek, vagy nem nyertek felvételt a Waldorf Óvodába vagy a Constantinum Óvodába. A kötelező felvételt biztosító óvoda vezetője a felvételről értesíti a szülőt. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül sor.

Amennyiben az óvoda a kötelező felvételi kötelezettség teljesítését követően további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, akkor az óvoda vezetőjéhez április 17-éig eljuttatott szülői szándéknyilatkozatok alapján – a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel – tájékoztatják a szülőt a rendelkezésre álló beiratkozási időpontról.


Beiratkozáshoz szükséges iratok:

– a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány (a gyermek születési anyakönyvi kivonata, vagy személyi igazolványa),

– a gyermek lakcímkártyája,

– a gyermek TAJ kártyája,

– a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványok (személyi igazolvány),

– a szülő lakcímkártyája.

A fentieket összefoglalva csak azoknak a szülőknek kell a letölthető szándéknyilatkozatot kitölteni és eljuttatni a megadott e-mail címre április 17-éig, akik a Constantinum Óvodába, a Waldorf Óvodába, vagy a Kiskunélegyházi Napköziotthonos Óvoda nem lakóhely szerinti körzetében lévő tagóvodájába szeretnék gyermeküket beíratni.

A többi kisgyermeket – a lakcímnyilvántartás alapján – a körzeti óvodába hivatalból beírják.


Szándéknyilatkozat óvodai beiratkozáshoz itt tölthető le. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus