Egészségügy 2020. április 3. 14:00

Hírek a megyei kórházból

Hírek a megyei kórházból
A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi célra kijelölte és kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására. A betegbiztonság érdekében az intézmény haladéktalanul megkezdte a felkészülést a koronavírus (COVID-19) fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására.

A Nyíri úti székhelyen található Krónikus Belgyógyászati Osztály, illetve az Ápolási Osztály átköltözött a Kecskemét, Balaton utcai telephelyre. (Repülőkórház épülete, az átmenetileg megszűnt Reumatológiai Osztály helyére.)

A Nyíri úti telephely bejáratainál egészségügyi szűrésen esnek át - az erre a célra felállított sátrakban - az intézménybe belépők, dolgozók és betegeket egyaránt.

A Nyíri úti 9 emeletes Hotel épületben továbbra is a nem koronavírus betegek ambuláns és sürgősségi ellátása történik. A nem koronavírus-gyanús betegeket ellátó részlegek és a járóbeteg-ellátás az eddig kialakított rend szerint működnek.

Koronavírus-gyanús betegek ellátására - a betegbiztonság érdekében - az intézmény a Nyíri úton található A (új) épület egyes lezárható, izolálható részeit jelölte ki.

Az A épület földszintjén található nem fertőző ellátásra fenntartott szakrendelések átköltöztek a Rendelőintézetbe (Nőgyászati-szülészeti járóbeteg-ellátás, CTG, ultrahang, terhesgondozás, genetika, sürgős nőgyógyászati és gyermekvérvétel, gyermekkardiológiai és gyermekpulmonológiai szakrendelés).

A Sürgősségi Betegellátó Osztály, illetve a Sürgősségi Baleseti Ambulancia fertőző-gyanús betegeit az A épület földszintjén látják el.

A DSA labor marad a földszinti, lezárható, külön mentőbejárattal rendelkező jelenlegi helyén.

Az újszülött részleg, a gyermekágyas részleg (rooming-in), a szülőszoba, nőgyógyászati műtő, és a koraszülött részleg marad a jelenlegi, szintén izolálható helyén.

A rendkívüli látogatási engedély kiadásával kapcsolatos eljárásrend nem változott. Azonban kérnek mindenkit, hogy a veszélyhelyzet miatt felelősségteljesen döntsenek, hogy bent tartózkodásuk (pl. apás szülések, súlyos beteg látogatása) feltétlen szükséges-e az önök, hozzátartozójuk és az egészségügyi dolgozók védelmének érdekében!

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus