Egészségügy 2020. április 20. 08:00

Véradás a Szakmaköziben

Véradás a Szakmaköziben
Április 22-én, szerdán 13.30 és 17.30 között a Szakmaközi Művelődési Házba szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki több mint 30 napja nem járt külföldön, betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Aktualitás:

1. Jelen helyzetben különös tekintettel nagy szükség van a véradásra, amely életeket menthet.  Az Országos Vérellátó Szolgálat hivatalos közleménye: http://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas

2. Példaértékű helyi összefogás alakult ki. A véradást díjmentes élelmiszer- és italfogyasztással motiválják, az energiapótlás egyébként is lényeges a véradást követően, illetve előtte és utána is ajánlott enni és inni.

Partnerek:

Kapualj ABC – A kezdeményezés ötletgazdája, a közösséghez tartozás és a lokálpatriotizmus erősítése, a helyi vállalkozók megkeresésének elindítója az összefogásért a nemes ügy érdekében.

Heineken Hungária – Kiemelten fontosnak tartják a véradás támogatását. Az elsők között álltak ki az esemény mellett, és több társadalmi projektben is szerepet vállalnak. A résztvevőknek különleges sörökkel kedvesnek a véradás után.

Félegyházi Pékség – A cégnek fontos a társadalmi felelősségvállalás. Számos egészségmegőrző és kulturális programot támogatnak a régióban. A véradóknak friss kakaós csigával és péksüteménnyel készülnek.

Szentkúti Tej – Fontosnak tartják az összefogást. Boldogan csatlakoztak a helyi kezdeményezéshez, hogy minél többen adjanak vért. A véradó hősöknek erejük visszanyeréséhez kakaót, natúr és gyümölcs joghurtot kínálnak.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus