Egészségügy 2020. április 5. 08:00

Jelentősen egyszerűsödik a maszkok átvétele

Jelentősen egyszerűsödik a maszkok átvétele
Tisztelt Félegyháziak! Eddig több mint 6000 maszkot juttattunk el a félegyházi lakosoknak, és még további 6000 maszk varrásához elég anyaggal rendelkezünk. Jelenleg napi szinten 800 maszkot készítenek kollégáim és a civil segítők. Az egész város nevében köszönöm a munkájukat! A háziorvosok, fogorvosok és asszisztenseik részére magasabb védelmet nyújtó FFP2 maszkokat vásároltunk.

A tavaszi időjárás beköszöntével április 6-án, hétfőtől eltöröljük a korosztályok között eddig alkalmazott időkorlátokat, így 9-től 16 óráig bárki elviheti a háztartásonként 2 db mosható maszkot az Egészségközpont előtt, a szabad levegőn felállított elosztóhelyről.

A külterületen élő 65 év felettieknek valamint a város teljes területén élő mozgáskorlátozottaknak, nehezen mozgóknak a munkatársaim továbbra is kiszállítják a háztartásonként 2 maszkot. Az igényeket névvel, címmel, telefonszámmal a
[email protected] címre legyenek szívesek eljuttatni, vagy a 76/562-030 és a 76/562-003-as számon jelezni.

A maszkokat az átvétel után is legyenek szívesek magas hőmérsékleten kimosni és kivasalni! Felhívom egyben mindenki figyelmét arra, hogy ezek a maszkok csak korlátozott védelmet adnak viselőjüknek, és 4 óra elteltével kötelező azokat magas hőmérsékleten kimosni és kivasalni. A maszkviselés önmagában nem elég a védelemhez, és semmiképpen sem helyettesíti a többi higiénés szabály, valamint a biztonsági távolság megtartását!

Ez az értesítés visszavonásig érvényes, a változásokról tájékoztatni fogom Önöket.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy az minél hamarabb és minél több lakoshoz eljuthasson.

Tisztelettel:

Csányi József
polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus