Kultúra 2020. április 5. 12:00

Színház a nappaliban

Színház a nappaliban
Jövő héttől online előadásokkal kedveskedik a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a már elvonási tünetektől szenvedő színházrajongóknak. Ezen kívül lesz “Best of” videósorozat, de folytatódnak a videó-rejtvények is, amelyek mindig egy-egy előadást fednek fel a következő évadból.

Jönnek az online előadások!

Április 7-től minden kedden jelentkezik négy héten keresztül a kecskeméti színház egy-egy előadásközvetítéssel, amelyet az intézmény 
Facebook-oldalán nézhetnek majd meg az érdeklődők. A vezetőség olyan előadásokat emelt az áprilisi online programok közé, amivel részben kárpótolhatja az elmaradt bérletes előadások nézőit. Április 7-én a Péter és a farkas zenés mesejátékot, április 14-én az Illatszertár romantikus vígjátékot, április 21-én a Ballada a 301-es parcella bolondjáról szóló példázatot tűzi műsorára a teátrum. A hónap grátiszelőadása A bohóc című monodráma lesz, amelyet április 28-án láthatnak majd az érdeklődők.

A színház ezúton köszöni az összes alkotónak, színművésznek és közreműködőnek, akik lehetővé teszik az online sugárzást, valamint az előadások közvetítését.


Best of…

A legemlékezetesebb, leghumorosabb, vagy éppen a leginkább szívet melengető történeteiket mesélik el a Kecskeméti Nemzeti tagjai a színház új videósorozatában. Az első részt április 2-án láthatják a rajongók.

 

Zenei-és balett-tartalmak, mémek és karanténnovella

A Kecskemét City Balett tagjai is készülnek online produkcióval: a táncművészek a közvetlen környezetük bevonásával (bútorok, tárgyak, szobarészek) készítenek egy-egy művészi mini-koreográfiát otthon. Ezekből az etűdökből áll majd össze egy hosszabb videó, ami szintén a színház Facebook-oldalán lesz elérhető a közönség számára.

A nemzeti Zenei tagozata karantén-himnuszt komponál, sőt a művészek - a táncművészekhez hasonlóan -, már táncos és zenei kihívásokat indítottak saját oldalaikon, a társulat pedig hamarosan egy karanténnovellával is jelentkezik majd. A fenti tartalmak mellett a jelenkori eseményekhez, korlátozásokhoz kapcsolódva a színház előadásainak vicces jeleneteiből készült mémekkel is találkozhatunk a közösségi oldalon, kiemelve az otthonlét előnyeit és annak humoros oldalát.

Videó-rejtvényben található ki a 2020/2021-es évad

Különleges évadbejelentés keretében derül ki idén a Kecskeméti Nemzeti 2020/2021-es évada, ugyanis videó-rejtvény formában jelenti be a teátrum a 2020/21-es évad műsorát. A Facebook-videókban a produkciók címeit ismertetik a művészek, a társasjátékból ismert mutogatás, körülírás és rajzolás ’technikájával’, így invitálva játékra a közösségi oldalt követőket, akik kommentekben küldhetik el címjavaslataikat. 24 óra elteltével a helyesen tippelt kommentelők között pedig nyereményjegyeket sorsolnak az adott előadásra. A videókról készült werkfotók a színház 
Instagram-oldalán láthatók.

Az első helyes megfejtés már napvilágra került: a Légy jó mindhalálig című musical lesz a nagyszíház első bemutatója.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus