Kultúra 2020. április 4. 17:30

Online tárlat a városi könyvtár szervezésében

Képgaléria
Online tárlat a városi könyvtár szervezésében
A kialakult járványügyi helyzetben sem maradunk vizuális élmények nélkül. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár online tárlatra invitálja követőit Facebook-oldalán.

Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója megkeresésünkre elmondta, hogy március 6-án, a Holló László-emléknap alkalmából nyitották meg Komiszár János, Holló László-díjas debreceni festőművész kiállítását Mestereim nyomdokain és Máskép – Másképp címmel. Mivel még nem bontották le a kiállítást, úgy döntöttek, hogy levideózzák az anyagot és az interneten lehetővé teszik annak megtekintését.


–  A bezárást követően szakmai közösségünk végiggondolta, hogy mit is tehetünk a nyilvánosság érdekében, akkor született meg ez a gondolat is. Terveink szerint folytatjuk korábbi kiállításaink bemutatását, hiszen mindegyik megnyitóról készült felvétel. Bízunk benne, hogy a visszatekintés is jó alkalom az emlékek, az alkotók munkásságának felidézésére – tette hozzá az igazgató.

Komiszár János Máriapócson született, 1949-ben. Diplomáit a Budapesti Műszaki Egyetemen, az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán és a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerezte. Mestereinek Boldizsár Istvánt, Halápi Jánost, Holló Lászlót és Tar Zoltánt tekinti. Sokat tanult tanáraitól: Bényi Árpádtól, Berecz Andrástól és Valkovits Zoltántól. Nagy hatással volt rá Félegyházi László, Bíró Lajos, Kokas Ignác és Csikzsögödi Nagy Imre festészete. 1981 óta szerepelnek munkái tárlatokon. Eddig 150 önálló kiállítása volt. 2005-ben Budapesten, a Művészetek Palotájában szerepelt 25 festményével. Eddig 26 könyvet illusztrált.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus