Helyi hírek 2020. április 5. 11:00

A Szent István Templom hírei – videóval

Virágvasárnap – Az Úr szenvedésének vasárnapja – 2020. április 5.

1. A mai nappal elkezdődött a nagyhét. A virágvasárnapi barkaszentelési szertartásról az egyházközség Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán láthatnak összeállítást. A megszentelt barkák a templom előteréből elvihetőek.

2. Április 9-én, Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton este 6 órakor zárt ajtók mögött elvégezik a szertartásokat. A bekapcsolódáshoz imádságok, elmélkedések olvashatóak a
www.magyarkurir.hu honlapon.

3. Április 10-én, Nagypénteken délelőtt fél 9-től a naphoz kapcsolódó beszélgetés lesz a Smile rádióban.

4. Nagypénteken délután 3 órától keresztút lesz látható az egyházközség
Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán.

5. Jövő vasárnap, Húsvét Jézus feltámadásának ünnepén reggel 7 órakor zárt ajtók mögött tartanak szentmisét. Kérik, hogy lelkiekben otthonról ebbe is kapcsolódjanak be.

6. Április 6-ától kezdődik a leendő 1. osztályosok iskolai beiratkozása elektronikus úton. Kérik az érintett családokat, hogy a többi adatlappal együtt töltsék ki a hitoktatási adatlapot is.

7. A templomok bezárása miatt az egyházközség működésének egyik biztos anyagi forrása elmarad, hiszen nincsenek perselyadományok. A jelenlegi helyzetben is nyitva van a plébánia iroda. Akik szeretnének hozzájárulni a plébánia működéséhez, akár egyházi adó, akár, adomány formájában azokat köszönettel fogadják.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus