Helyi hírek 2020. április 8. 12:00

Körkérdés: Mivel tölti az idejét otthon?

Körkérdés: Mivel tölti az idejét otthon?
A koronavírus okozta kijárási korlátozás miatt csak indokolt esetben hagyhatjuk el otthonunkat. A négy fal között hasznosan is eltölthetjük az időt és átvészelhetjük a következő időszakot – derül ki a félegyháziak válaszaiból. Körkérdésünk ezúttal a személyes találkozást mellőzve készült, így nyilatkozóinkról nem készült fotó.

Tímárné Mária (64)

A leromlott egészségi állapotom miatt fokozottan vigyáznom kell ebben a járványos időszakban. Eddig sem mentem el feleslegesen otthonról, a kijárási korlátozás miatt még inkább betartom a szabályokat. Mindenkinek azt ajánlom, hogy vigyázzon magára és embertársaira, hiszen bárki elkaphatja a vírust. Ne mozduljunk ki otthonról, csak indokolt esetben. Hasznos elfoglaltságnak tartom a könyvolvasást, ami frissen tartja az elmét. Nem mellesleg az otthoni tanulásra, továbbképzésre is megnyílik a lehetőség.

 

Váradi Viktor (28)

Haza kellett jönnöm Németországból, így most itthon vészelem át a következő heteket, hónapokat. Bízom benne, hogy mielőbb rendeződik a helyzet és visszamehetek dolgozni. Sokan hazajöttek, alkalmazkodni kell a helyzethez. Az itthon töltött időm nagy részében főzök, vagy sorozatokat nézek. Próbálom lekötni magamat. A takarításra és egyéb dolgokra is több időm jut. Annak örülök, hogy Berlint még akkor hagytam el, amikor még nem volt annyira fertőzött.

 

Lovas Mártonné (65)

A mostani helyzet korlátoz sok mindenben, de próbálok alkalmazkodni. Három hete nem mentem ki az utcára, a bevásárlást másra bízom. Szabadidőmben kertészkedek, illetve olvasok és tévét nézek. Nem szabad elhanyagolni magunkat, a sportolásra a test karbantartására is ügyelnünk kell. Ami nehézséget okoz, az a gyermekek és az unokák hiánya. Velük csak Interneten és telefonon beszélhetek.

 

Hideg László (62)

Nagyon rosszkor jött a bokszegyesületem számára a koronavírus. A diákolimpiára készültünk, de az edzéseket abba kellett hagynunk. Leállt a teljes sportélet. Alkalmazkodva a helyzethez a versenyzőknek egyéni edzésterveket készítek és Interneten keresztül adok tanácsokat az otthoni felkészüléshez. Sajnos nem lehet tudni, hogy a járvány mikor ér véget. Nemsokára 63 éves leszek, ezért a szabályokat és az intézkedéseket betartom, az unokámat se látogatom.

 

Laczkó Róbert (42)

Mint mindenki mást, úgy engem és a családomat is mélyen lesújtott a világjárvány. Az NB II-es KKC kosárlabda edzőjeként, illetve sportember lévén próbálok pozitívan hozzáállni és kitartani a jelenlegi állapotokban. A lányokkal nagyon sokat edzünk idehaza Szerbiában. A nagyobbik kislány U14-es szerb korosztályos válogatott és nagyon sokat tudunk segíteni egymásnak a gyakorlatok megtervezése terén. A minap tettünk fel a YouTube-ra egy erősítő gyakorlatokból álló videót labdával. Beosszuk, hogy ki mikor megy bevásárolni és vinni ezt-azt a nagyszülőknek, hisz ők koruknál fogva meg jobban korlátozva vannak a kijárás terén. Emellett sokat társasjátékozunk. A József Attila Iskola U11-es kosárlabda csapatommal online dolgozunk, e-mailben és Interneten tartjuk a kapcsolatot, amin keresztül különböző feladatokat kapnak. Ezen alkalmat megragadva nagyon meg szeretném őket dicsérni, jók a visszajelzések, elvégzik a feladatokat és pluszban tesznek fel különböző videókat a csoportjukba. Bízunk benne, hogy mihamarabb túl leszünk a nehezén.
 

Nagy Krisztián (30)

A kijárási korlátozás nagyban megváltoztatta a mindennapi szokásaimat, mivel így nincs lehetőségem munka után edzeni, küzdősportot oktatni.  Nagyon hiányzik a csapat, a KHSE. Sajnos a küzdősport gálánkat is el kellett halasztanunk a járvány miatt. Ennek ellenére próbáljuk az interneten és a Facebookon tartani a kapcsolatot. Véleményem szerint ebben az időszakban a sport még fontosabb az emberek számára. A sport segít legyőzni a bennünk levő szorongást ebben a bizonytalan helyzetben. Fontos, hogy minden nap mozogjunk. Én próbálok minél többet a szabadban futni és edzeni. Célokat állítok fel magamnak, amelyeket el akarok érni,  például hogy hány kilométert fussak, mennyi erősítő gyakorlatot végezzék (fekvőtámaszt, felülést  húzódzkodás) Véleményem szerint stressz feloldására  a bokszzsák püfölése nagyon hasznos lehet, de akinek erre nincs lehetősége, annak az árnyékbokszot és ugráló kötelezést ajánlom!


G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus