Gazdaság 2020. április 9. 10:00

Agrárkoordinációs Munkacsoport a gazdálkodókért és az élelmiszeriparért

Agrárkoordinációs Munkacsoport a gazdálkodókért és az élelmiszeriparért
Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoportot hoz létre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) minden megyében a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók és feldolgozók, valamint az őket kiszolgáló beszállítók, szolgáltatók és a kereskedelem operatív együttműködését támogatva.

A munkacsoport révén segíteni kívánnak annak biztosításában, hogy a mintegy 40 ezer Bács-Kiskun megyei tagjának az esetlegesen felmerülő problémáira minél gyorsabban megoldások szülessenek mind helyi, mind országos szinten – tudatta a keol.hu.

A munkacsoport megtárgyalja a kamarai tagságtól beérkező észrevételeket, és azokkal kapcsolatban javaslatokat fogalmaz meg. Nyomon követi a piaci folyamatokat, felméri az esetleges beszerzési és értékesítési problémákat és lehetőségeket, tájékoztatást nyújt azok kapcsán az érintetteknek.

A munkacsoport a gazdálkodók segítségét kéri az együtt gondolkodásban, annak érdekében, hogy az ágazat szereplői talpon tudjanak maradni a jelenlegi járványügyi helyzetben is. Kérik, hogy a felmerülő problémákat juttassák el részükre, valamint ötleteiket, megoldási javaslataikat, amennyiben van, szintén küldjék meg.

A munkacsoport tevékenységéről az alábbi weboldalon 
http://agrarkoordinacio.hu/bacs/ kíván majd beszámolni, amit a beérkező információk alapján folyamatosan frissítenek. Ugyanitt kialakítanak egy hirdető felületet, ahol értékesítésre szánt termékeiket, esetlegesen a házhoz szállítás lehetőségét, vagy épp munkaerő igényüket is megjelentethetik.

Észrevételeiket a fenti weboldalon keresztül, vagy az 
[email protected] címen küldhetik meg a munkacsoport részére.

A kamara a tagjai által felé jelzett megoldandó problémákat folyamatosan jelzi az operatív törzs, a szakminisztérium valamint a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport felé.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzettel kapcsolatban folyamatosan frissülő információk a NAK internetes portálján is elérhetők: 
www.nak.hu/component/tags/tag/koronavirus.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus