Kultúra 2020. április 9. 08:00

Könyvtársarok – Hasznos weboldalakról

Könyvtársarok – Hasznos weboldalakról
A híradások szerint a koronavírus-járvány még hónapokig tarthat, ami miatt a kulturális intézmények sem látogathatóak. Éppen ezért olyan gyűjteményeket ajánlunk olvasóink figyelmébe, amelyek a tartalmas szórakozást, kikapcsolódást segítik.

Ha már saját könyvtárunk minden könyvét megnéztük és elolvastuk gyermekünkkel, látogassunk el a Virtuális Diamúzeumba (http://dia.osaarchivum.org). A nemzetközileg is ritkaságszámba menő diafilm- és diaberendezés magángyűjtemény több mint 40 év kutatómunkáját tükrözi. Az 1920-as évektől napjainkig megjelent alkotásokat láthatunk huszonöt kategóriában, a meséktől a magyar irodalmat, festészetet, történelmet bemutató ismeretterjesztő filmekig.



2008-ban Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulója tiszteletére készült el a Mesék Mátyás királyról (http://matyasmesek.oszk.hu) című ünnepi honlap. A gyerekeknek és felnőtteknek is szánt oldalon Helyey László színművész előadásában számos mesét hallgathatunk meg és belelapozhatunk az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött corvinákba is.



Az MTVA archívuma (https://archivum.mtva.hu) mintegy hatezer hangoskönyvet és komolyzenei művet tett online szabadon elérhetővé kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A választékban kötelező és ajánlott olvasmányok, rádiójátékok, mesék, komolyzenei művek egyaránt megtalálhatóak, amelyekből mindenki választhat érdeklődésének, ízlésének megfelelően.


 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus