Kultúra 2020. április 9. 14:00

Locsolóversíró-pályázat

Képgaléria
Locsolóversíró-pályázat
Közös pályázatot hirdet a húsvéti költészet felfrissítése érdekében a Magyar Írószövetség, a Könyvtárellátó Nonprofit Társaság, az Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális folyóiratcsalád, a Petőfi Irodalmi Ügynökség által alapított Hajónapló kulturális gyűjtőportál és a Kello Könyvkultúra Magazin.

"Felhívjuk költőinket – profikat és amatőröket, elhivatottakat és hívatlanokat, elismerteket és asztalfióknak verselőket –, hogy a maguk tehetségével járuljanak hozzá a locsolóvers-irodalom reneszánszához" – írták közleményükben. A pályázat nyitott, azon mindenki részt vehet.

A pályaművekkel kapcsolatban – a húsvéti ünnepkör, különösen a locsolkodás tematikáján belül – sem formai, sem tartalmi korlátozást nem írnak elő.


Az elkészült pályaműveket a [email protected] e-mail címre kell küldeni április 12-éig. A beérkezett alkotások közül a legjobbakat a folyóirataikban közzéteszik, közösségi oldalaikon megosztják.
A munkákat a kiírók által felkért szakmai zsűri bírálja el április 19-éig. A legjobbnak ítélt versek szerzői a KELLO 30.000 (1. helyezett), 20.000 (2. helyezett) és 10.000 (3. helyezett) forint értékű könyvajándékát kapják.

A legjobb vers szerzőjének a Magyar Írószövetség 50 ezer forintos pénzjutalmat ajánlott fel. 


A győztesek az eredményekről e-mailben is kapnak személyes tájékoztatást.
 

Kövessen minket a Facebookon is!