Helyi hírek 2020. április 9. 12:00

A Közgé és a Móra gimi pedagógusainak üzenete: hiányoztok

A Közgé és a Móra gimi pedagógusainak üzenete: hiányoztok
Lassan egy hónap telt el azóta, hogy bezártak az iskolák kapui. Pedagógus és tanítvány is azt szeretné, hogy mihamarabb véget érjen ez a nehéz időszak. A digitális oktatás helyett újra vágynak az iskolapadba még azok a diákok is, akik egészen idáig utálkozva gondoltak rá.

A közösségi oldalakon üzenetek tömegével találkozhatunk, és néhány napja több félegyházi iskola, közöttük a KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium és a Móra Ferenc Gimnázium pedagógusai is videó- illetve fotómontázs-üzenetet tettek közzé. Az alkotások célja, tudatni a diákokkal, hogy mennyire hiányoznak pedagógusaiknak.



Tasi Judit, a KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium igazgatója elárulta, hogy naponta online értekezleteket, megbeszéléseket tartanak és ennek eredményeként született meg a gondolat, hogy a diákok biztosan örülnének egy ilyen üzenetnek, amelyben kifejezhetnék azt, hogy mennyire hiányoznak. Így készült el egy fotómontázs, amelyen a pedagógusok üzenetei olvashatók.
Az igazgató elárulta, hogy gyorsan sikerült az új oktatási rendszerre átállniuk, hála a pedagógusok, a diákok és a szülők rugalmasságának. Rendben folynak a dolgok, a diáknapot is megrendezték – igaz csak internet adta keretek között.

A Móra Ferenc Gimnázium tantestülete egy 7 perces videóban tudatta a diákokkal, hogy együtt menni fog és nagyon hiányoznak. Minden pedagógus bepillantást engedett az otthonába és a rájuk jellemző tantárgyra utalva, legtöbbször viccesen motiválták a diákokat a tanulásra, a kitartásra.

Dr. Kása Zsuzsanna, a Móra gimnázium igazgatója elmondta, hogy egy kis biztatást szerettek volna átnyújtani nekik, szeretetük jeléül, ezért született meg ez a kis videó. Rendszeresen megszólítja online módon a tanulókat és a pedagógusokat, valamint kiemelten fontosnak tartja a végzős diákoknak nyújtott mentális simogatást. 

– Büszkék vagyunk tanulóinkra, hogy ezeket az akadályokat megugrották. Azt is el kell mondanom, hogy hatalmas köszönettel tartozom kollégáimnak, azért az áldozatkész munkáért, amit minden nap nyújtanak. A
kisfilm dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin ötlete volt, Nagy Lajos igazgatóhelyettes digitális segítségével és Tímárné Barna Kata kolléganőm férjének aktív közreműködésével született meg – tette hozzá az igazgató.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus