Gazdaság 2020. április 11. 12:00

Új portál, a VALI is segíti a vállalkozókat

Új portál, a VALI is segíti a vállalkozókat
Új, vállalkozóknak szóló információs honlapot indított az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. a koronavírussal összefüggésben. A portál szakmai partnerei közt az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, továbbá két adótanácsadással foglalkozó cég, a PwC és a KPMG is megtalálható.

A honlap alapvetően négy menüpontból áll, amely alapján az érdeklődők tematikus információkhoz juthatnak. A Hírek menüpont figyelemmel kíséri a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfontosabb bejelentéseket, információkat, méghozzá egészen 2020. március 16-ig, vagyis az iskolabezárásokat is elhozó kijárási korlátozások legelső munkanapjáig visszamenően.

A Gyakori kérdések és válaszok menüpontban a vállalkozók olyan információkhoz juthatnak hozzá, amely leginkább érinti a tevékenységüket. Itt a honlap szerkesztői négy részre bontották a további tematikákat, ezek az adózás, az állami és uniós források, a likviditás és a munkajog.

Ezekben a menüpontokban a vállalkozók számtalan hasznos, gyakorlati információhoz juthatnak, a keresést szabadszavas kereső és kulcssszavak is segítik.

A szakértői főmenüponta koronavírussal összefüggő munkajogi témájú sablonokat, az adózásról, állami és uniós forrásokról, a munkajogról és a likviditásról szóló szakértői anyagokatés a minősített szakértők listáját tartalmazza. Utóbbi már a Magyar Multi Program honlapjára vezet át.

 

A hazai vállalkozókat egy új honlap, a VALI is segíti a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek elleni küzdelemben
Fotó: MTI – Czeglédi Zsolt


Végül a Képzések főmenüpontban a hazai képzőközpontokban indított képzésekre lehet szűrni, vagy böngészni közöttük. Ez jól jöhet akkor is, ha a vállalkozás a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos állami bértámogatás elnyerése érdekében képzésre küldi a dolgozóit. Itt a szabad szavas keresés és a képzési szakmák szerinti keresés mellett a kepzési szintre, a térítési kategóriára és a képzés hosszára is lehet szűrni.

A lista jelenleg 138 képzést tartalmaz, és az is látható mindegyiknél, hogy azt már hányan nézték meg.

A képzések sokfélék, a HR-től, a jogtól, marketingtől és pénzügytől kezdve, számos ismeret átadására irányulnak. Ezek segítségével fejlődnek a vállalkozói kompetenciák, de a személyiség is. De speciális, azaz élelmiszeripari, építőipari, gépészeti, informatikai, kereskedelmi közgazdasági, turisztikai vagy üzemmenedzselési, üzemszervezési képzésekre is lehet szűrni többek között.

Akinek még ezek után is akad kérdése, az írhat a honlap üzemeltetőinek egy külön menüpontban, vagy használhatja a honlap szabadszavas keresőjét is.

A VALI elérhetősége: Vali.ifka.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus