Helyi hírek 2020. április 10. 17:30

Nem szigorítják Kiskunfélegyházán a kijárási korlátozást húsvét idején

Nem szigorítják Kiskunfélegyházán a kijárási korlátozást húsvét idején
Orbán Viktor miniszterelnök április 9-én a kijárási korlátozás meghosszabbítása mellett olyan lehetőséget biztosított a települések polgármesterinek, hogy a húsvéti hosszú hétvégén a korlátozástól szigorúbb intézkedéseket hozzanak.

Arról, hogy Kiskunfélegyházán várható-e szigorítás, Csányi József polgármestert kérdeztük.

– Átbeszéltük jegyző úrral a várost érintő teendőket és úgy döntöttünk, hogy tartjuk annyira felnőttnek és jól gondolkodónak a félegyháziakat, hogy nem szigorítunk a kijárási korlátozásokon annál jobban, mint amit a kormány meghatároz – mondta Csányi József.

A polgármester hozzátette, hogy sokan sajnos elfelejtették azt, hogy az utcára járás elsősorban munkavégzés céljából történhet vagy alapvető élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésére irányulhat. Arra kéri a félegyházi lakosokat, hogy legyenek szívesek ezt betartani. Lehetőség szerint közösségbe, utcára csak akkor menjenek, ha nagyon fontos elintéznivalójuk van. Természetesen szabadidős tevékenységet lehet folytatni, de csakis a szükséges óvintézkedések, az egymástól való távolságtartás mellett.

Az ellenőrzési feladatokat a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet együttesen látja el. Mindezidáig elsődlegesen a figyelmeztetésekre helyezték a hangsúlyt, viszont ha nem veszik komolyan a figyelmeztetéseket, akkor azt szankcionálni kell.

– Kérek mindenkit, hogy vegye komolyan ezeket a figyelmeztetéseket, és ha azt látjuk, hogy az emberek nem tartják be a korlátozó intézkedéseket, akkor kénytelenek leszünk bírságot kiszabni, amit nem szeretnénk – mondta Csányi József.


Fotó: archív - Gyürky Bence
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus