Helyi hírek 2020. április 10. 18:00

Ember, ne add föl! – Gyula atya húsvéti gondolatai – videóval

Ember, ne add föl! – Gyula atya húsvéti gondolatai – videóval
Hajagos Gyula, a Szent István Egyházközség plébánosa, nagypénteken adott rádióinterjújában többek között húsvéti gondolatait is megosztotta a kiskunfélegyháziakkal.

– Mindenkinek a körülményekhez képest tartalmas ünneplést kívánok! – mondta Gyula atya. – Ez a tartalom most nem elsősorban az érzéseinket kell, hogy gazdagítsa a találkozás örömével, hanem a lelkünket, hogy most lélekben tudjuk megélni azt, ami a húsvétnak az igazi üzenete. Ez az üzenet a számomra: Ember, ne add föl! Ne add föl, nem reménytelen a helyzeted. Csak legyen türelmed kivárni. És ha van türelmed kivárni, akkor meg fogod tapasztalni, hogy mi az igazi öröm. Mert nem biztos, hogy az, aminek eddig nagyon örültél, az most ebben a helyzetben is örömet fog jelenteni számodra. Ilyen például a húsvéti sonka vagy az ünnepi ételek. Mert ezek most is meglesznek, de valami hiányozni fog belőle. És ez a hiány fog rádöbbenteni, hogy mi is az igazi érték. Ha ezt az értéket megtalálod, gazdagítani fog téged.

A plébános felhívta rá a figyelmet, hogy a legnagyobb ünnepünkön is zárva lesz a templom, de ugyanúgy, mint eddig minden nap, húsvét vasárnap is, reggel 7 órakor tartanak szentmisét, amiről felvétel készül és szinte azonnal látható lesz az egyházközség Facebook-oldalán, Youtube-csatornáján. Gyula atya azt kérte, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és legyen ez egy olyan esemény, ami ezt a húsvéti ünnepet teljessé teszi.

Végezetül Edit Stein, karmelita apáca imádságával búcsúzott, aki zsidóként áttért a katolikus hitre, amit a náci Németország haláltáborral szankcionált. A megsemmisítő táborban keletkezett a mű:

Isten tenyerén

Életem ott van Isten tenyerén
Azért nem félek én, bármi fáj nekem,
Mosolyog a szemem.

Száz jajszó között is bízom vakon,
Hitem fel nem adom!

Rám törhet vadul ezer baj, veszély,
Isten így szól: ne félj!

Miért is, mitől is félhetnék én:
Az Isten tenyerén?


A nagypénteki keresztútról készült videót itt nézhetik-hallgathatják meg. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus