Egészségügy 2020. április 16. 10:15

Megkezdik a félegyházi idősellátásban dolgozó munkatársak tesztelését

Megkezdik a félegyházi idősellátásban dolgozó munkatársak tesztelését
Tisztelt Félegyháziak! Minden munkatársammal gőzerővel dolgozunk, hogy megfelelő válaszokat tudjunk adni a járvány kihívásaira és Félegyháza továbbra is a lehető legbiztonságosabb módon tudja nyújtani a közszolgáltatásokat. Az elmúlt napok legfontosabb intézkedéseit és eseményeit az alábbiakban foglaltam össze az Önök részére.

• Szeretnénk elkerülni a budapestihez hasonló helyzetet, ezért napokon belül megkezdődik a félegyházi idősotthonokban és házi segítségnyújtásban dolgozó kollégák tesztelése. Ehhez több forrásból is gyorsteszteket vásároltunk, ezek szállítása megkezdődött. Az idősotthonainkban a járvány első napjától kezdve a legszigorúbb intézkedéseket vezettük be, a teszteléssel pedig tovább szeretnénk minimalizálni azt, hogy a vírus bejuthasson az intézményekbe.

• Megkezdtük a közterületeink fertőtlenítését, hogy amikor szükséges, biztonsággal tudjanak közlekedni a legforgalmasabb utcákon. Kiemelten kezeljük a városi piacot, amelyet eddig négy alkalommal fertőtlenítettünk.

• A piaci árusokat köteleztük a védőmaszk és a kesztyű használatára, az ezt megszegőket a veszélyhelyzet végéig kitiltják a piac területéről.

• A mai napig tizenötezer maszkot osztottunk szét a lakosság között. A varrás és a kiosztás folyamatos. Minden munkatársamnak és civil segítőnek köszönöm az önzetlen segítséget! Az Egészségközpontban felállított elosztóhelyről hétfőtől csütörtökig 9-16 óráig, pénteken 9-13 óráig a háztartásonként 2 maszkot továbbra is korhatár nélkül elvihetik. A mozgáskorlátozottak, nehezen mozgók részére továbbra is házhozszállítjuk a maszkokat. Az igényeket a [email protected] címre vagy a 76/562-030 és a 76/562-003-as telefonszámra várjuk.

• A városi bölcsődékben és az óvodákban 5 fős csoportokban gondoskodunk a veszélyhelyzet első vonalában dolgozó félegyháziak gyermekeiről.

• A Félegyházi Adományszámlára eddig több mint kétmillió forint felajánlás érkezett. Az adományokat továbbra is örömmel fogadjuk a 11732071-15338284-10920002 számú önkormányzati számlaszámra.

• A képviselőink a napokban több mint háromezer, 65 feletti félegyházival vették fel a kapcsolatot és több mint kétezer maszkot juttattak ki részükre. Akit esetleg nem értek el és segítségre van szüksége, kérem, a [email protected] címre vagy a 76/562-030 és a 76/562-003 telefonszámra jelezze.

Az eljárásrend változása miatt a polgármesterek már hetek óta nem kapnak információt a települések fertőzési adatairól. Nagyon jó hír viszont, hogy a megyei fertőzési mutató négy napja nem változott, az jelenleg is 22 fő. Ez lakosságszám-arányosan az ország egyik legjobb adata. A megye 3. legnagyobb városának vezetőjeként köszönettel tartozom ezért Önöknek!

Kérem, osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus