Helyi hírek 2020. április 19. 12:00 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei – videóval

Szent Fausztina magánkinyilatkoztatásaiban, látomásaiban párbeszédet folytatott Jézussal, amelyben – a nővér naplója alapján – Jézus kérte, hogy húsvét utáni első vasárnapja legyen az isteni irgalmasság napja. II. János Pál pápa 2000. április 30-án kihirdette az isteni irgalmasság ünnepét az egész világra. Ugyanezen a napon szentté avatták a nővért – írja egyházi forrásokra hivatkozva a Wikipédia.

További hírek:

1. A koronavírus-járvány miatt továbbra is zárt ajtók mögött, minden nap reggel 7 órakor tartanak szentmisét az adott napra felvett szándékok szerint. A szentmise után a templom előterébe be lehet menni. A temetési szertartásokat továbbra is temetést végző szolgáltatóval egyeztetett időpontban végzik el.

2. Elkezdődött a leendő 1. osztályosok iskolai beiratkozása elektronikus úton. Kérik az érintett családokat, hogy a többi adatlappal együtt töltsék ki a hitoktatási adatlapot is.

3. A templomok bezárása miatt az egyházközség működésének egyik biztos anyagi forrása elmarad, hiszen nincsenek perselyadományok. A jelenlegi helyzetben is nyitva van a plébániairoda. Akik szeretnének hozzájárulni a plébánia működéséhez, akár egyházi adó, akár, adomány formájában azokat köszönettel fogadják.

4. Az egyházközség örökölt a belvárosban egy II. emeleti, 3 szobás, erkélyes lakásban tulajdonrészt. A társörökösökkel együtt szeretnék eladni a lakást. Érdeklődni lehet a plébánián.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus