Helyi hírek 2020. április 21. 12:00

A Félegyházi Cicamentők munkája a vírus idején

A Félegyházi Cicamentők munkája a vírus idején
Az állatmentő szervezetek is eddig ismeretlen kihívásokkal találkoznak a koronavírus-járvány teremtette rendkívüli helyzetben. Erről is beszélt lapunknak a félegyházi Segíts a Macskákon Alapítvány vezetője, Rékasi Szilvia. Tőle tudjuk, hogy a 2018 novemberében alakult szervezet a város területén kóborló, gazdátlan, mentésre szoruló macskák ideiglenes elhelyezését és gondozását, számukra gazdák keresését tűzte célul.

– Fel szeretnénk hívni a lakosság figyelmét, hogy a COVID-19-et, azaz az új koronavírust nem a macskák terjesztik! A macskák koronavírusa emberre ártalmatlan! A kettő nem összekeverendő! – hangsúlyozta Rékasi Szilvia. Az alapítvány vezetője elmondta: a járvány kialakulása miatt az állatmentők is nehezebb helyzetbe kerültek, de igyekeznek a higiéniás előírásoknak megfelelően minden bajbajutott macskán segíteni.



– Köszönettel tartozunk a város lakosságának, amiért szólnak, ha segítségre szoruló macskát találnak. Nemrégiben Kiskunfélegyháza egyik szociális otthonában kezdtük el az odaköltözött kolónia ivartalanítását, amit a kialakult helyzet miatt most szüneteltetünk, az idősek biztonsága érdekében. Ezekben a hetekben sem állt meg az örökbefogadás, de a cicák látogatása szigorú biztonsági szempontok szerint, előre egyeztetett időpontban történik.



Mivel nincs telephelyünk, a mentett állatok családoknál vannak ideiglenesen elhelyezve. Szerencsére az állatorvosi ellátás nem állt le a városban, míg tudomásunk szerint például Kecskeméten és Szegeden akadozik. Ezért nagy nyomás van a helyi orvosokon, akikkel együtt dolgozunk. Sajnos csökkent a tárgyi adományok mennyisége, de az utalások szerencsére rendszeresen érkeznek, amiért nagyon hálásak vagyunk mindenkinek – tudtuk meg Rékasi Szilviától.



Amennyiben támogatni szeretnék a félegyházi macskamentők munkáját, a 11732071-23255689-es bankszámlaszámon tehetik meg. A Facebookon Kiskunfélegyházi Cicamentők néven találják meg őket.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus