Kultúra 2020. április 21. 16:00

Könyvtársarok – Hasznos weboldalak érettségire készülőknek

Könyvtársarok – Hasznos weboldalak érettségire készülőknek
Május 4-én elkezdődnek az idei év középszintű és emelt szintű érettségi vizsgái. A mai összeállításunkban a végzős diákokra gondoltunk, a figyelmükbe ajánlunk néhány weboldalt.



Március 23-ától az Index hírportál (index.hu) Iskolatévé címmel sorozatot indított, amellyel az érettségire való felkészülést segíti három tantárgyból, magyar nyelv és irodalomból, matematikából és történelemből. A kiváló tanárok előadásaiban olyan témák kerülnek elő, amelyekre sokszor nem jut idő az iskolában, de a diákok is tehetnek javaslatot, milyen témáról szeretnének hallani.



A piacvezető oktatási portálon, az eduline.hu oldalán a vizsgák pontos dátuma mellett olyan tanácsokat kaphatnak a középiskolások, amelyek betartásával eredményesebben készülhetnek fel az érettségire, pl. melyek a leggyakrabban elkövetett hibák a matematika írásbelin, hogyan érdemes gyakorolni a történelem érettségire, vagy milyen egy jó esszé, mire kell odafigyelni megírásakor.




Az Oktatási Hivatal oldalán (https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/feladatsorok) 2005-től napjainkig pdf dokumentum formájában megtekinthetőek, letölthetőek a nyári és az őszi vizsgaidőszak feladatsorai a javítási-értékelési útmutatókkal együtt.

Fotó: Index, Pixabay
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus