Helyi hírek 2020. április 25. 10:00

Szabályozva, de működik az örökbefogadás a Fidó Bácsi Alapítvány állatmenhelyén

Szabályozva, de működik az örökbefogadás a Fidó Bácsi Alapítvány állatmenhelyén
A járványügyi helyzet pozitív hozadékai közé sorolhatjuk egyebek mellett a házi kedvenceinkkel töltött megnövekedett időt. Azok számára, akik eddig is gondolkodtak egy kutyus örökbefogadásán, talán most elérkezett el az alkalmas idő erre. A kiskunfélegyházi Csólyosi úti állatmenhelyen több mint száz árva kutya várja ezt a döntést.

Baranyi-Réczicza Tímea, a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagja megkeresésünkre elmondta, hogy a jelenlegi helyzet, az önkéntes karantén az összeszokás tekintetében nagyon pozitív lehet. A folyamatos otthonlét kedvez a családba beilleszkedésnek, nem kell bonyolult logisztikai megoldásokat keresni, hogy ki legyen az újdonsült jövevénnyel otthon.

Az állatok ellátása a járványhelyzetben is zavartalan a kutyamenhelyen, a dolgozók folyamatosan végzik a munkájukat – tudtuk meg. A látogatást azonban korlátozták: csak előre egyeztetett időpontban van erre lehetőség. Az árva kutyák megtekinthetők a Fidó Bácsi Alapítvány honlapján, illetve a Facebook-oldalukon is. Utóbbi felületen lehet felvenni a munkatársakkal a kapcsolatot azután, hogy kiválasztották azt az állatot, akit szívesen örökbe fogadnának. Így kerül sor az időpontegyeztetésre, ami után találkozhatnak a jövendőbeli családtaggal – tájékoztatott bennünket Baranyi-Réczicza Tímea. Tőle tudjuk, hogy egyelőre elegendő tápjuk van az állatok etetésére, aki támogatni szeretné őket, most inkább fertőtlenítőszer-adományt vigyen, aminek híján vannak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus