Kultúra 2020. május 4. 12:00

Nagyobb, akadálymentes és még biztonságosabb lesz a Rocktár

Nagyobb, akadálymentes és még biztonságosabb lesz a Rocktár
– Hidegzuhanyként ért bennünket a járványhelyzet miatti bezárás, mint ahogyan az egész rendezvényszervező szakmát is. Hatványozottan omlott ránk a probléma, hogy alapvetően nincs tartalékunk, hiszen a következő rendezvényekbe és fejlesztésekbe fektetünk be folyamatosan, így nem tudunk vészhelyzeti puffert generálni „békeidőben” sem. Akár kis koncertekről van szó, akár nagy fesztiválokról, szinte mindenki szembesült azzal a szakmában, hogy ilyen hirtelen nincs mihez nyúlnia. Nem tudod a rendszert fenntartani, ha nincsenek folyamatos bevételek. Komoly tapasztalás ez és komoly baj, ami mindenki toleranciáját próbára teszi – foglalta össze a jelenlegi helyzetet Ónodi Árpád, a Rocktár Élőzenei Bázis vezetője.

Megtudtuk azt is, hogy a félegyházi könnyűzenei rendezvények közkedvelt helyszínének egy igen izgalmas szakaszában robbant be a pandémia, amikor éppen felújítási munkálatok kezdődtek. Ezek a körülményekhez képest gördülékenyen zajlanak a kényszerleállás alatt is. A támogató cégeknek, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és egy pályázatnak köszönhetően a közepes méretű vidéki klubból Dél-Magyarország egyik legnagyobb klubjává lépnek elő. Ez azt jelenti, hogy a hely befogadóképessége 500 főről akár 850 főre is növekedhet, illetve a részleges felújítás magában foglalja többek között a termek bővítését, a biztonságtechnikai és katasztrófavédelmi fejlesztéseket, a vizesblokkok megduplázását, valamint az akadálymentesítést.

– Borzasztóan hálás vagyok a támogatóinknak és segítőinknek ezért, hiszen aki jár rendszeresen a Rocktárba, az láthatta, hogy hosszú évek óta vannak lelkes mozgáskorlátozott vendégeink a körülmények ellenére is. Nekik külön köszönettel tartozunk, amiért a kényelmetlenség áldozatát felvállalták eddig a zenekarok szeretete és az irányunkban tanúsított lojalitás oltárán. Nagy dologgal tudjuk ezt számukra ezentúl viszonozni, hiszen elvileg októbertől egy kerekes székes mozgáskorlátozott vendég is teljesen önállóan tud majd szórakozni a klub teljes területén és használni a számára kialakított szociális helyiséget. Azt gondolom, ezek olyan XXI. századi követelmények, amelyek egy ekkora méretű élőzenei bázison mára teljesen alapvetőek – mondta el Ónodi Árpád.


Fotó: II. Forrás Pálinka és Blues Fesztivál
 

Kövessen minket a Facebookon is!