Helyi hírek 2020. május 7. 14:00

Körkérdés: Sikerélmény a karanténban

Körkérdés: Sikerélmény a karanténban
Mit tanult meg, próbált ki az elmúlt hetekben, amit korábban szeretett volna, de nem volt rá ideje? Ezt a kérdést tettük fel a félegyháziaknak, és mint kiderült, a kényszerű otthonlét ideje alatt többen olyan új területeken próbálták ki magukat, amiről azelőtt csak álmodoztak.

Simon Zoltánné Anita (34)

Várandós kismamaként engem is váratlanul ért a vírushelyzet. Szerencsére a baba érkezése lefoglal. Igyekszem sokat pihenni, illetve olvasásra, takarításra és ház körüli munkákra is jut idő. Türelmesnek kell lenni és talán ezt most mindenannyian megtanulhatjuk. 

 

Tóth Csaba (32)

Pedagógusként elmondhatom, hogy a március idusától kezdődő digitális oktatás új kihívások elé állított. Az új számítástechnikai programok megismerése és használata ugyan elmélyítette gyakorlati tudásomat az informatika világában, de mint minden új pedagógiai módszerre, ezek elsajátítására is rengeteg időt kellett fordítani. Bizonyos tevékenységek - például a tanulói aktivitás és teljesítmény ellenőrzése – most sokkal több időt vesz igénybe, mint a normál hétköznapokban. A fennmaradó szabadidőmben a főzés alapjait próbálom elsajátítani. Szerencsémre eddig a konyhám és vele a lakóhelyem még nem vált katasztrófa helyszínévé. Továbbá fontosnak tartom, hogy olvasásra, testedzésre, önművelésre mindig jusson némi időkeret.

 

Patyi Zoltán (49)

Az elmúlt időben próbáltam a konyha rejtelmeit megismerni, ami kisebb-nagyobb sikereket hozott. Régóta szerettem volna a játékvezetési pályafutásom emlékeit összerendezni. Ez eddig csak külön feljegyzésekben volt meg, most összeszedtem 20 évre visszamenően. Ezen felül otthon önfejlesztésre használom a szabadidőt.

 

Tóth Róbert (34)

Amit igazán megtanultam, hogy rengeteg türelemmel érdemes fordulni embertársaink felé. Ez a mostani helyzet bebizonyította, hogy mennyire ingerlékenyek és feszültek tudunk lenni. Szerencsére megállás nélkül dolgoztam, így az életemben oly nagy változást nem vettem észre. Ismerősöm ragadt Angliában, ő nem dolgozik már négy hete. Ő például könyvet olvas, kenyeret tanul sütni, illetve műveli magát.

 

Némethné Faragó Erika (45)

– Az elmúlt néhány hétben  nagycsaládos anyuka lévén  arra gondoltam, hogy kipróbálom magam a kenyér, kalács és péksütemény készítésben. Jelen helyzetben nem akartam a boltba járni minden nap, sütni olcsóbb is, meg azért valljuk be, frissen az igazi!  Azt hittem, hogy egy macerás dologról van szó, de rájöttem, hogy aki már valaha látott lisztet és élesztőt, bátran nekifoghat. Sütöttem kenyeret, zsemlét, kiflit, kalácsot, még hamburgerzsemlét is. Óriási volt a siker!

 

Görög Anita (42)

– Egy elsős kisfiú édesanyjaként belekóstoltam a pedagógusi pálya kihívásaiba: együtt tanultuk meg kívülről az ABC-t. Nagylányom is otthon tanul. Nehéz pótolni nekik az osztállyal együtt tanulás élményét, a tanító néni érdekes meséit, az osztályközösség vidámságát, a korosztályuk vicceit, a közös élmények izgalmát, a játékot és mozgást. Mivel magam is tanulok, kipróbálhattam a digitális Redmenta felületen az online vizsgázást, bár én a szóbeli kommunikációban hiszek. 

Sokkal többet forogtam a konyhában is, mivel a gyerekek otthon esznek naponta ötször, ezért számos új receptet is kipróbáltam. A családdal a természet új arcaival ismerkedtünk, és a mi szemünkben is felértékelődött egy-egy séta a természetben, a tanyavilágban.

Most, hogy reggel a gyerekekkel nem kell sietni az iskolába, szeretnék kerékpárral járni dolgozni. Ebben a szép tavaszias időben testileg-lelkileg egészségesnek tartanám a reggeli mozgást.  

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus