Kultúra 2020. május 20. 12:00

Könyvtársarok – Újdonságok

Könyvtársarok – Újdonságok
Lassan 2 hónapja nem fogad látogatókat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, ám a szakmai munka nem állt meg: könyvkiadók sikerlistáit figyelve, az olvasók igényeit, szokásait szem előtt tartva rendelik meg a gyermekkönyveket, a szépirodalmi műveket, az életvezetéssel kapcsolatos szakkönyveket, a dvd-ket. A könyvtárosok bíznak abban, hogy hamarosan újra nyithatnak és többek között az alábbi újdonságok közül válogathatnak az olvasók.



Bereményi Géza régóta várt önéletrajzi regénye, a Magyar Copperfield, elsősorban a gyermek- és ifjúkorról szól. Az érzékeny művész vallomásában sorra veszi, és ragyogó portrékban örökíti meg élete meghatározó figuráit, találkozásait.



A családregényeket író Fábián Janka idén megjelent műve A könyvárus lány, melynek főszereplője Julcsi, aki az ’56-os forradalom véres, zavaros napjaiban menekülni kényszerül, és végül egy amerikai kisvárosban, távoli rokonoknál köt ki. A kamaszlánynak már Magyarországon is nagy vágya volt, hogy egyszer könyvesboltja lehessen. Vajon Amerikában, az álmok hazájában a felnőtt Julie-nak valóra válik ez az álma?



A történelem iránt megszállottan érdeklődő Jennifer Robson valóságos tényeken alapuló könyve II. Erzsébet menyasszonyi ruhája megvarrásának kulisszatitkait fedi fel, miközben érzékletes képet fest Nagy-Britannia rengeteg áldozattal járó, háború utáni éveiről, hétköznapjairól, a korabeli angol társadalomról.

Az új könyvek megvásárlására Ön is tehet javaslatot a következő e-mail címen: [email protected]
 

Kövessen minket a Facebookon is!