Helyi hírek 2020. május 8. 14:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Pálinkafőzdék versenye

Pálinkafőzdék versenye
Meghirdették a Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2020 és a Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéje 2020 címeket a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával. Céljuk többek között a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a pálinka, mint hungarikum népszerűsítése valamint a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása és a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése Bács-Kiskun megyében.

Nevezni a versenyre május 25-éig lehet a nevezési lap beküldésével és a nevezés díjának megfizetésével, amelynek összege tételenként 7000 forint. A főzdék az általuk nevezett tételek nevezésével indulnak a versenyen.

A nevezési lapot elektronikusan a 
[email protected] e-mail címre vagy postai úton a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, 6000 Kecske­mét, Deák Ferenc tér 3. címre lehet beküldeni.

A nevezési lapot a verseny szabályzatának melléklete tartalmazza, amelyet a következő linkre kattintva érhet el: 
http://adattar.bacskiskun.hu/megyepalinka/versenyszabalyzat2020.pdf


Nevezni az alábbi kategóriákban megadott gyümölcsökből készülő pálinkákkal lehet:

Meggy vagy cseresznye,

Alma, vagy körte, vagy birs,

Kajszibarack, vagy őszibarack,

Szilva, vagy kökény,

Szőlő, vagy törköly,

Egyéb, az előző kategóriákba nem besorolható pálinka.

A zsűrizésre június 5-én kerül sor, ezt követően sajtóközleményben adnak tájékoztatást a díjazottakról. Tekintettel a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzetre az esemény zártkörű, azon csak a bírálók és a technikai személyzet vehet részt.

A díjátadó ünnepségre a kijárási korlátozás enyhítését követően kerül sor, ahol a közgyűlés elnöke oklevélen adja át a Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2020 címet, valamint az ezt hitelesítő címkéket.

 

Kövessen minket a Facebookon is!