• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Szigorú higiéniás követelményekkel kezdték újra az edzéseket a KHSE versenyzői
Sport 2020. május 12. 15:00

Szigorú higiéniás követelményekkel kezdték újra az edzéseket a KHSE versenyzői

Képgaléria
Szigorú higiéniás követelményekkel kezdték újra az edzéseket a KHSE versenyzői
Szűk kéthónapos szünetet követően ismét újraéledt a sportélet a Honvéd Sporttelep termében, ahol a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület tagjai május 4-én indították újra az edzéseket. Kezdésnek heti három tréninget tartanak összevont csoportban előzetes bejelentkezés alapján a megfelelő higiéniás körülményekre ügyelve – mondta el Nagy Krisztián, egyesületi elnök.

A terem megnyitását és az edzések elkezdését alapos megfontolás előzte meg, hiszen ügyelni kell az egyesületi tagok egészségére, a szigorú előírások betartására, a terem és az eszközök fertőtlenítésére. A körülményeket figyelembe véve az eddigi csoportokat összevonva az első héten három edzést tartottak, amin a későbbiek során változtathatnak az aktuális járványügyi helyzetet figyelembe véve – tette hozzá Nagy Krisztián.

– Az edzéseket erőnléti, alapozással kezdtük. Szerencsére a tavaszi időjárás kedvezett nekünk, így sok szabadtéri futással indítottunk. A futásokat termi edzések követik, megfelelő létszám mellett a távolságokat betartva tréningezünk. Szűk kéthónapos szünetet követően nehezebb visszarázódni. Természetesen mindenki készült otthon, de a csoportos edzések kimerítőbbek. A korlátozás ideje alatt videókkal és eszközökkel segítettük egymást, jó közösséget alkotva hasznos tanácsokat adtunk.

Az edzéseket szigorú szabályok szerint tartják és a terem bejáratánál kézfertőtlenítőt helyeztek ki. A páros gyakorlatokat követően a használt eszközöket mindenki külön fertőtleníti, illetve a tréningek végén a terem alapos kitakarítása, felmosása sem marad el.

Teljesen kizárni természetesen nem tudják a fertőzésveszélyt, hiszen kontakt sportról révén szó az edzőtársak érintkeznek egymással, de amire csak lehet ügyelnek.

Nagy Krisztián hozzátette, bíznak benne, hogy ősszel már rendezhetnek helyi versenyt. Több tervük is szerepel ezzel kapcsolatban, akár nézők nélkül élő közvetítéssel is lebonyolítanának egy kisebb gálát.

Fotók: Bárkányi Dominika, Gubu Zoltán

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus