Helyi hírek 2020. május 10. 14:00 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Húsvét 5. vasárnapja – 2020. május 10.

1. A héten újra megkezdődtek a nyilvános szentmisék a szokásos miserend szerint, vagyis hétköznap reggel 7 és este 6 órakor, vasárnap pedig reggel 6:30-kor, 8 órakor, 9 órakor 10:30-kor és este 6 órakor. Hétfőn este nem tartanak szentmisét. Szombat este és vasárnap a szentmiséket a plébánia kertjében mutatják be. A Kalmár Kápolnában egyelőre nem lesznek szentmisék.

2. A templomi szentmiséken az orrot, szájat eltakaró maszk viselése kötelező, és csak a kijelölt helyekre szabad ülni.

3. Május 13-án, szerdán, a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 7 órakor, déli 12 órakor, és este 6 órakor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

4. Májusban hétfőnként a reggeli szentmise után, a többi napokon az esti szentmisék előtt ½ 6 -kor elimádkozzák a lorettói litániát. Vegyünk részt minél többen ezeken az ájtatosságokon, hogy közösen kérjük mennyei édesanyánk pártfogását és közbenjárását egyházunkért, családjainkért és önmagunkért is.

5. Hálásan köszönik mindazok segítségét, akik adományaikkal vagy munkájukkal lehetővé tették, hogy elkészüljön az udvari színpad, és azokét is, akik rendbe tették és berendezték az udvart, hogy méltó módon tarthassák meg a szentmiséket ilyen körülmények között is.

6. Az elsőáldozás és a bérmálkozás időpontja őszre halasztódik.

7. Gyónási lehetőség szombat este és vasárnap az udvari gyóntatószéknél lehetséges. A templomi gyóntatószékeket még nem használhatják.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus