Sport 2020. május 11. 11:00 Forrás: futsalhungary.hu

Véget ért a futsalszezon

Véget ért a futsalszezon
Kihirdette az  MLSZ, hogy mely küzdelmek folytatódnak és melyek záródnak le. A folytatódó bajnokságok listája nem túl hosszú. Mindössze a nagypályás férfi NB I és a magyar kupa fog eldőlni a pályán, minden más véget ért, így a honi futsalbajnokságok is. Erre lehetett is számítani, inkább a kérdés az volt, milyen módon zárulnak le a küzdelmek.

A döntések ismeretében egyik osztályban sem hirdetnek végeredményt, nincsenek díjazottak, nincsenek érmesek, így kiesők és feljutók sem, és így nem hirdetnek bajnokot sem. Minden sportszervezet abban a bajnokságban indulhat a következő idényben, ahol a mostaniban szerepelt. Az egyetlen kérdéses pont az, hogy ki indulhat az ősszel a bajnokok ligájában, amelyről még nincs hivatalos határozat. A lehetséges opciók a Mezei-Vill mellett szólnak hiszen, ők állnak jelenleg a tabella élén, ők végeztek az alapszakaszban is az első helyen és ők nyerték az előző kiírást is.

Az élvonalbeli bajnokság legnagyobb vesztese talán a Haladás, akik rengeteget tettek azért, hogy megszerezzék történetük első bajnoki címét. Erre meg is volt a reális esélyük, amit a kupadöntőben is bizonyítottak, hiszen legyőzték a címvédő Berettyóújfalut. A másodosztályban a legnagyobb vesztes a TFSE, akik hosszú évek óta ácsingóztak az élvonalba jutásról, és most egy karnyújtásnyira voltak tőle, de úgy néz ki, egy újabb évet várniuk kell. Ráadásul ők a női vonalon is sikeres szezon befejezés előtt álltak, az első helyről várták a bajnoki hajrát, ahol jó esélyük volt, vagyis inkább lett volna a bajnoki címre. A hölgyeknél a másik nagy vesztes a Budaörs gárdája, akik toronymagasan vezették az NB II-t és csak idő kérdése volt, mikor akasztják a nyakukba az aranyérmet. A férfi harmadosztály feljutásra esélyes csapatok viszont reménykedhetnek, hiszen ebben a szezonban sem volt meg az NB II teljes létszáma, amit a következő szezonra feltölthet az MLSZ, így ott még lehetséges az osztályváltás.

A fentiek ismeretében nincs más, mint előre nézni és a következő idényt tervezni, ahol a nevezési határidőkben, feltételekben, lebonyolításban nem lesz változás. Amennyiben lesz olyan sportszervezet, amelyik nem vállalja a küzdelmeket, a megszokott feltöltési elv alapján történik, vélhetően az idei eredmények alapján, ahol félbeszakadt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus