Kultúra 2020. május 12. 16:00

Házhoz megy a könyvtáros

Házhoz megy a könyvtáros
Könyvfutár szolgáltatást indított a városi könyvtár. Az új kezdeményezéssel a lakosság mentális egészségének megőrzéséhez szeretnének hozzájárulni a járványhelyzet miatt kialakult rendkívüli időszakban – mondta el Kállainé Vereb Mária igazgató.

– Ezt a szolgáltatást az ország számos városi könyvtára eredményesen működteti már például Gödöllőn, Orosházán, Kalocsán, Kiskunmajsán vagy Szabadszálláson. Mivel Félegyházán is komoly igényt tapasztaltunk az elmúlt hetekben a könyvtárhasználók részéről, úgy döntöttünk, hogy a kijárási korlátozás feloldásával mi is elindítjuk a könyvtárfutár szolgáltatást.

– Ki és milyen feltételek mellett veheti igénybe a könyvtárfutárt?

– A kidolgozott szabályzat szerint az eddig beiratkozott, elsősorban a 65 év feletti olvasóink számára nyújtjuk ezt a szolgáltatást, a város belterületén. Az igényeket a 76/461 429-es telefonszámon, a
[email protected] emailcímen, vagy facebook oldalunkon fogadjuk. A könyveket hetente csütörtökön és pénteken délelőtt szándékozunk kivinni az igénylő olvasókhoz, munkatársainkkal történt előzetes időpont egyeztetés alapján. Egy alkalommal legfeljebb öt darab könyvet lehet igényelni. A kért dokumentumokat (könyv, hangoskönyv, CD, DVD) összecsomagolva visszük ki, a visszakerülő könyveket elkülönítve tároljuk – foglalta össze az új szolgáltatással kapcsolatos tudnivalókat az igazgatónő.

Kállainé Vereb Mária további praktikus információkra is felhívta az olvasni szerető félegyháziak figyelmét. Így például arra, hogy a lejárt könyvtári tagságot félévre meg tudják hosszabbítani, valamint, hogy a könyvbedobó rendszeren keresztül éjjel-nappal, a nap 24 órájában visszajuttathatók az olvasóknál lévő dokumentumok.


Fotó: Getty Images illusztráció
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus