Hirdetés
Helyi hírek 2020. május 12. 10:00

Újabb felmérés Bács-Kiskun megye turizmusáért

Újabb felmérés Bács-Kiskun megye turizmusáért
A megyei önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a vidék turisztikájának fejlesztését és a helyi vállalkozások sikeres működését, ezért tovább folyatja az átfogó kutatást, ami a COVID-19 járvány hatásait méri fel a megye turisztikai ágazatában.

Májusban zajlik a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat felméréssorozata, ami egy-egy specifikus kérdőívvel a turisztikai szolgáltatói szektort, az utazóközönséget és a településvezetőket célozza meg. A jelenlegi kérdőív nem csak a leendő, de már Bács-Kiskun megyét ismerő vendégekhez is szól. A járványhelyzet mindannyiunkat érinti valamilyen formában. Napokra, hetekre korlátoznak mozgásunkban, szabadidős tevékenységünkben. Akik tehetik home office-ban dolgoznak, de e mellett gyermekeikkel is tanulnak otthonaikban, ami mind fizikailag, mind pedig pszichésen megterhelő feladat. Mindemellett viszont arra is alkalmas az idő, hogy átgondoljuk életünk fontossági sorrendjét, valamint nagyobb hangsúlyt fektethetünk egészségi állapotunkra, és arra is, hogyan tölthetnénk el még hasznosabban szabadidőnket.

A jelenlegi lehetőségek, és talán bizalmi állapotunk mellett, nem távoli úticélokban gondolkodunk elsősorban, hanem az országon belüli, de akár lakóhelyünkhöz közeli desztinációkat térképeznénk fel. Bács-Kiskun megye számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódni, feltöltődni vágyóknak. Hogy a turisztikai szolgáltatók felkészülhessenek Ön és családja fogadására, hogy valóban azt a szolgáltatást kapja, amire vágyik, kérjük, töltse ki a következő kérdőívünket. Szánjon 10 percet a következő kérdések megválaszolásra. A válaszadás természetesen önkéntes és anonim. A válaszait május 18-áig várjuk. A beérkezett véleményeket feldolgozzuk és május 28-áig közzétesszük a kutatás eredményeit a www.bacskiskun.hu oldalon.

A kérdőívet ezen a linken éri el:
https://forms.gle/Uo2utkqtXxAjs65NA

Az eredmények elemzése után a megyei önkormányzat célirányosan tudja majd meghatározni a turizmus újraindításával és fejlesztésével kapcsolatos feladatait annak érdekében, hogy Bács-Kiskun megye és a turizmusában érdekelt szereplők a jövőben még vonzóbb úticélként szerepeljenek Magyarország turisztikai térképén.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus