Kitekintő 2020. május 13. 13:00

Videóra vették a durva autóbalesetet Városlőd határában

Kis híján tragikus autóbalesetet rögzített a Veszprémtől alig 20 kilométerre fekvő Városlőd határában egy autós a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségei ezekben a hetekben a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási munkák mellett az út menti növényzet gondozási munkáira is nagy hangsúlyt fektetnek. Néhány nappal ezelőtt a társaság ajkai mérnöksége váltakozó forgalomirányítás mellett végzett kaszálási munkákat, amikor egy autó becsapódott a munkaterületre – írják, és csatolták a felvételt, amelyen az látható, hogy egy autós fedélzeti kamerájának sikerült felvennie, ahogy egy másik autós beleszáll az úton várakozó jármű utánfutójába egy kisteherautóval, és az ütközés meg majdnem elsodorja a Magyar Közút alkalmazottját.

A férfinak óriási szerencséje volt, mert ahogy a felvételen is látszik, a várakozó autójának utánfutóján egy kisebb ipari, úgynevezett gatter fűrész volt, ami az ütközéstől előrerepült, és majdnem eltalálta az út szélén dolgozó férfit.

A tavaszi időszakban a társaság mérnökségi szakemberei nagyobb erőkkel végeznek kézi és gépi kaszálási munkákat, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben vezessenek, és figyeljenek a kaszálást végző szakemberekre –
adta hírül az Index.
 

Kövessen minket a Facebookon is!