Helyi hírek 2020. május 15. 14:00

Körkérdés: Lesznek-e gyerektáborok a nyáron?

Körkérdés: Lesznek-e gyerektáborok a nyáron?
A kormány döntése szerint az ottalvást nem igénylő gyermektáborokat meg lehet tartani a nyáron. A hónap végén, a járványügyi helyzet ismeretében döntenek az ottalvós táborokról. Körkérdésünkben ezúttal arra kerestük a választ, hogy igénylik-e a félegyháziak a nyári gyermektáborokat, és tervezik-e a szervezők, hogy megteremtik a lehetőséget.

Görög Imre (vízilabdaedző)

– A terveink között szerepel a 8. Csobbanó Delfinek tábor megszervezése, aminek idén nyáron is a Félegyházi Termál Parkfürdő adhat otthont. A strandok addigra már kinyitnak, ha nem történik semmi váratlan, idén is több turnust szervezünk. A feltételek még nem teljesen tisztázottak, de az biztos, hogy szigorú szabályoknak kell megfelelni a táborok szervezése kapcsán.


Gerecs Attila (utánpótlás-labdarúgó edző)

– A Félegyházi Térségi Sportiskola is tervezi a nyári labdarúgó tábort. Ha minden rendben megy, akkor augusztus elején kerülhet rá sor, a Honvéd Sporttelepen. A járványügyi szabályok jelenleg tiltják az öltözők használatát, a következő időszakban ki fog alakulni, hogy mit lehet és mit nem. Kérdéses többek között a közös étkeztetés is. Sok múlik a NÉBIH feltételein. A labdarúgóedzések eközben már elindultak, de a gyermekek 2-3 méteres távolságban gyakorolhatnak egymástól és a csapattársakkal nem érintkezhetnek.



Szabó Csaba (kosárlabdaedző)

– Idén nyáron is hatalmas igény lenne a Félegyházi Térségi Sportiskola kosárlabda táborára. Mi szervezők azon vagyunk, hogy ez megvalósulhasson. A feltételek jelenleg még nem tisztázottak. Sok múlik az országos és a helyi szabályozáson is a tekintetben, hogy mit lehet és mit nem. Többek között még arról sem született döntés, hogy a sportcsarnokok mikortól nyithatnak ki. Ezek függvényében valószínűleg csak szabadtéren tarthatjuk meg a tábort. Szerencsére az elmúlt években kibővültek a lehetőségeink, a Honvéd Sporttelepen nagyon szép és korszerű kosárlabda pálya épült, ahol edzéseket tarthatunk. Ezzel kapcsolatban várjuk többek között a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének az álláspontját is.



Kovács-Csonka Szilvia (igazgató, Móra Ferenc Művelődési Központ)

– A kialakult járványügyi helyzet miatt az intézmény március 16-a óta zárva van a látogatók előtt, így a nyári kézműves táborok megrendezése is kétségessé vált. Nagy igény lenne a táborokra, hiszen az elmúlt hónapokban a gyermekes szülők szabadságai megfogyatkoztak, a nyári szünidőben mindenképpen könnyebbséget jelentenének a táborok a családok számára. Abban bízunk, hogy a korlátozást mielőbb feloldják, ezt követően újra fogadhatunk látogatókat.



Rózsa Sára (tanuló, 10 éves)

– Én a Tarjányi Xéni néni művésztáborába mennék idén is legszívesebben. Nagyon szeretem ezt a tábort, mert jó emlékek fűznek oda. A legjobb barátnőm is oda jár és Xéni néni is nagyon kedves. Egyáltalán nem szigorú.


Cseri Inez (tanuló 12 éves), Cseri Lotti (tanuló 10 éves)

– Lovas- és tánctáborba szeretnénk menni idén nyáron. Nagyon hiányoznak a barátaink, a tánctáborban mindig új táncokat tanulunk és imádjuk, amikor nagyon sokan táncolunk. Lovas táborba azért szeretnénk menni, mert régen lovagoltunk már a tanyán és nagyon vágyunk rá.


Veres Borbála (35)

– Egy óvodás és egy első osztályos gyermek anyukájaként nagyon bizakodom, hogy a nyáron részt vehetnek a gyerekeim különböző táborokon, mert az elmúlt időszak mindenkinek nagyon sok mentális nehézséget okozott. A gyerekeknek nagy szükségük van a korosztályukban eltöltött időre, amire az elmúlt pár hétben nem volt lehetőség. A gyerekeimet évek óta a megszokott úszó és vízilabda táborba fogom adni, ahol a régi barátokkal feloldódhatnak, kibeszélhetik a karanténban felhalmozott élményeket és új barátságokra tehetnek szert.

Kép: FTSI tábor, 2019

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus