Helyi hírek 2020. május 18. 16:00

Országos irodalmi sikerek a Platán iskolában

Képgaléria
Országos irodalmi sikerek a Platán iskolában
Márciusban rendezte meg a HEBE Kft. a Fogom a kezed egyfordulós országos irodalmi csapatversenyt. A verseny során irodalmi alkotásokban, híres emberek életútjában a pozitív példák keresése, saját gondolatok, vélemények megfogalmazása volt a fő szempont.

A barátság, önzetlenség, az emberi nagyság történeteivel, most is működő alapítványok céljaival ismerkedhettek meg a tanulók. A feladatok sokszínűségét mutatja, hogy a kutatómunkák során még jobban betekintést nyerhettek a diákok a költők életébe, egymáshoz fűződő barátságaikba.  

A versenyen az 5-6. osztályos korosztályból országos III. helyen végzett: Bakos Lilla, Besze Réka, Kohut Vanessza és Vízhányó Janka. Alsó tagozatos korukban dr. Bódainé Szekszárdi Éva tanítónő nevezte a lányokat, akik 2019-ben is hasonlóan szép eredményt értek el. A 7-12. osztályos korosztályból a 11. helyezést érte el: Galló-Szabó Dorka, Gémes Kitti, Fodor Milán és Juhász Dávid.

A diákok nemcsak csapatban, hanem egyéni munkájukkal is hozzájárultak az elért eredményekhez. Az idei évben a csapatokat felkészítő, segítő nevelő: Gajdacsiné Vízhányó Brigitta.

 

Kövessen minket a Facebookon is!