Sport 2020. május 19. 14:00

A sport előtt nincs akadály

Képgaléria
A sport előtt nincs akadály
Sport mindenek felett, akár ez is lehetne a jelmondata Papp Viktóriának és mindazoknak, akik a mozgás elhivatottjaként mit sem törődnek a nehezített tényezőkkel a tavaszi szezonban. A részleteket Papp Viktória, kiskunfélegyházi versenyző és elkötelezett állatbarát mondta el. 

– Tavaly ősszel én rendeztem meg az I. Kiskun Kutyás Terepfutó versenyt a városunkban, ahol a gazdák és kutyáik együtt futhatták le a kiírt távokat. Idén is szeretném összehozni ezt az alkalmat, de a világjárvány ebben gátat szab. Azonban az országos sportesemények rendezői nagyon kreatív módon áthidalták ezt a problémát. Instant, vagy más néven virtuális küzdelmeket hirdettek meg. Ezeknek a lényege, hogy mindenki egyedül, a saját környezetében eleget tehet a követelményeknek. Ezt egy applikáció segítségével rögzíteni kell, majd a szervezőknek elküldeni, akik ugyanúgy rangsorolják az teljesítményeket, mintha normál versenyen vettünk volna részt. Ezt követően a résztvevők postai úton kapják meg a befutó csomagot, érmet – foglalta össze Viktória a részleteket.

– Ebben a szezonban kilenc eseményre neveztem, amelyből ezidáig ötöt teljesítettem. Ebből volt egy 30 kilométeres kerékpártúra a maradék négy szám pedig öt-hét kilométeres canicross, vagyis kutyával lefutott etap volt. Nem hiányzott a jótékonykodás sem a céljaim közül, így a Magyar Vöröskereszt megsegítésére kihirdetett futamot én is megcsináltam, ahol a nevezési díjakból körülbelül négymillió forint gyűlt össze országos szinten. Ezt bármilyen eszközön véghez lehetett vinni, mint például szobakerékpáron, vagy futópadon, vagy kint a természetben. Igyekszem úgy kiválasztani a versenyeket, hogy legyen köztük egy-egy szervezetet, vagy kórház, amit ily módon támogatni tudok.

Most igazán nagy fába vágtam a fejszémet, ugyanis egy 100 kilométeres távon indulok a Trianoni események 100. évfordulója alkalmából. Úszva, futva, kerékpárral, vagy ezek kombinációjával teljesíthető. Én az utóbbi két opciót választom, ugyanis így két hű társammal, Perkével, a belga juhászkutyámmal és Sammyvel, a helyi menhelyről örökbefogadott keverék kutyusommal közösen küzdhetjük le. Ennek teljesítési ideje május 5-e és június 4-e között van. A terveim között szerepel az is, hogy ha a vírushelyzet lehetővé teszi, újra megszervezem Kiskunfélegyházán a kutyás terepfutó versenyemet, ha nem, akkor én is elgondolkodom a virtuális megvalósításon – számolt be Papp Viktória.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!